DİYARBAKIR BAĞLAR'DA KADIN SAĞLIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ

DİYARBAKIR (ANKA) – Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un Eşi Hülya Aksoy Koordinatörlüğünde, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında Bağlar İlçesi’ndeki kadınlara eğitim verildi.

SAĞLIK - 2015-05-23 23:54:08

Valilikten yapılan açıklamaya göre Bağlar İlçesi Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın eşi Tülay Yılmaz ve Hülya Aksoy’u Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban’ın eşi Gülcan Balaban ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İnci Sobi Yavaş katıldı. Etkinlikte diğer yöre üst düzey bürokratlarının eşleri de bulundu. Hülya Aksoy buradaki konuşmasında benzer konulu üçüncü toplantıyı düzenlediklerini belirterek katılımdan çok memnun olduğunu bildirdi. Aksoy, “Burada özellikle meme kanserinde erken tanıda önemli olan kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kadın üreme sağlığı,  menopoz, sağlıklı beslenme, sigaranın zararları ve kadına yönelik şiddet konusunda da bilgilendirmede bulunacağız” dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Dr. Handan Uysal Koç ise meme kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirme ve “Kendi Kendine Meme Muayenesi” konusunda video gösterisi yaptı.

Kadınlar tarafından ilgi gören eğitim, soruların cevaplandırılması ile sona erdi. Toplantının ardından talep eden kadınlara doktorlar tarafından klinik meme muayenesi yapıldı. (ANKA)

(HM/ORH)

Günün Diğer Haberleri