Memur Adayları Rekor Atama Bekliyor

2014-2 merkezi atamada memur adaylarına çok az kontenjan ayrılmıştı. Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen adaylar, 2015-1 merkezi atamada rekor sayıda atama istiyor. Yüksek puanlarla atama bekleyen memur adayları umutla kadro dağılımlarını bekliyor.

ATAMA - 2015-05-22 21:58:34

Engelli vatandaşlar, sosyal hizmet kanununa göre yetiştirilen gençler ve şehit ve gazi yakınlarının atamaları yapıldı. 8920 kişi atanma heyecanını yaşadı. Haydi sıra 2015-1 merkezi memur atamasında. Orta Öğretim, Önlisans, Lisans mezunu on binlerce aday merkezi memur yerleştirmesini bekliyor. Memur Adayları Rekor Atama Bekliyor! 2014-2 merkezi atamada memur adaylarına çok az kontenjan ayrılmıştı.

Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen adaylar, 2015-1 merkezi atamada rekor sayıda atama istiyor. Yüksek puanlarla atama bekleyen memur adayları umutla kadro dağılımlarını bekliyor. Tüm Kurumlara Çağrı! 2015-1 merkezi atama için tüm kurumlara çağrıda bulunuyoruz. Bütçeyle verilen tüm kadrolar Haziran döneminde atamaya açılmalıdır. Bütçe dışı serbest kadrolar da mutlaka kullanılmalıdır.

Maliye Bakanlığı’na Talep Edilen Kadrolara Onay Vermelidir! Maliye Bakanlığı, kurumların serbest kadrolarına ve sözleşmeli kadro taleplerine olumlu yanıt vermelidir. On binlerce aday, atanmak için gün sayıyor. Memur adaylarına da müjdeler peş peşe verilmelidir. Tüm Memur Adayları Atama Sayılarından Şikayetçi! Atama bekleyen memur adayları, merkezi yerleştirmede az sayıda kadro açıldığı için mağdur edildiklerini ifade ederek 2015-1 merkezi atamada daha yüksek sayıda atama beklemektedir. Atama için 24 saat mücadele eden memur adayları vakit çok geçmeden atama müjdesinin verilmesini istiyor.

İş ve Meslek Danışmanları sertifika mağduruz, sözler tutulmalı diyor. Ziraat ve Gıda Mühendisleri, Veteriner Hekimler Bakanlığın memur adaylarına söz verdiğini ifade ediyor, atama istiyor. Sosyologlar, yıllardır kadrolarının atamaya açılmadığını söylüyorlar. BESYO mezunları, Spor Bakanlığı’nın son 2 yılda atama yapmadığını ifade ediyorlar. İİBF mezunları, en fazla yığılmanın olduğu bölümlerine sembolik kadrolar açıldığını söylüyorlar. Ön Lisans Adalet mezunları, Adalet Bakanlığı’ndan atama beklediklerini yineliyorlar. Büro Yönetimi ve Sekreterlik mezunları, üniversitelerin kadrolarını atamaya açmadıklarını söylüyorken Yerel yönetim mezunları Belediyelerin el altından alımlar yapmasından oldukça rahatsız.

Ön Lisans Bilgisayar mezunları, kadrolarının başka bölümlere verildiğini söylerken İnşaat ve Makine Mühendisleri kadro açılmadığı için sistemden şikayetçiler. Ön LisansHarita ve Kadastro mezunları adayları yüksek puanlarla mesleklerini yapamadıklarını belirtirken Arkeolog adayları, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kadrolarına atamaya açmasını istemektedirler. Birçok mezun atama sayılarının azlığından yakınmaktadır. Artık memur adaylarına müjde verilmelidir.

ÖZET; Memur adaylarına 2015-1 merkezi memur atamasında rekor sayıda atama müjdesi verilmelidir. 10 bin, 15 bin, 20 bin atama adayları mutlu etmeyecektir. Çünkü zaten 9 bin kadroya Sağlık Bakanlığı atama yapacaktır. Hükümetin, seçimler öncesinde atama müjdesi vermesinin zamanı gelmiştir. Haydi sıra memur atamalarında diyoruz.

GAZETEKAMU.COM

Günün Diğer Haberleri