Öğretmenlerin Hizmet Sınıfı Hangi Hallerde Değişir?

Öğretmenlerin Hizmet Sınıfı Hangi Hallerde Değişir?

EĞİTİM - 2015-05-20 16:14:25

Milli Eğitim Bakanlığı emrinde Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil Öğretmen unvanlı kadrolarda görev yapanlar, kendi istekleri üzerine bu hizmet sınıfının dışındaki görevlere atanabilecekleri gibi, bazı hallerde ise istekleri dışında hizmet sınıfları değiştirilebilmektedir.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan düzenlemeye göre, öğretmenlerin hizmet sınıfı değişikliği şu şekillerde olmaktadır.

**Öğretmenlik görevini devamlı surette yapamayacakları resmî ve özel eğitim ve araştırma hastaneleri veya üniversite hastanelerince düzenlenen sağlık kurulu raporunda belirtilenlerden, Sosyal Güvenlik Kurumunca raporu uygun bulunanlar diğer hizmet sınıflarındaki durumlarına uygun kadrolara atanabilmektedirler.

**Haklarında yapılan denetim ve soruşturma sonucunda yetersizliği nedeniyle öğretmenlik görevini yapamayacağı tespit edilenler diğer hizmet sınıflarındaki durumlarına uygun kadrolara atanabilmektedirler.

**Milli Eğitim Bakanlığının merkez veya taşra teşkilatındaki yönetici kadrolarına kendi istekleri üzerine atanan öğretmenler, bu görevlerde belli bir süre şartına tabi tutulmadan yeniden öğretmen kadrosuna atanabilmektedirler.

**Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki görevlere (MEB yönetici kadroları hariç) istekleri üzerine atanan öğretmenler, bu görevlerde en az üç yıl çalışmadan yeniden öğretmenliğe atanamamaktadırlar.

Yönetmelikteki düzenleme

Hizmet sınıfının değiştirilmesi

"MADDE 58- (1) Öğretmenlik görevini devamlı surette yapamayacakları resmî ve özel eğitim ve araştırma hastaneleri veya üniversite hastanelerince düzenlenen sağlık kurulu raporunda belirtilenlerden Sosyal Güvenlik Kurumunca raporu uygun bulunanlar ile haklarında yapılan denetim ve soruşturma sonucunda yetersizliği nedeniyle öğretmenlik görevini yapamayacağı tespit edilenler diğer hizmet sınıflarındaki durumlarına uygun kadrolara atanabilir.

(2) Bakanlığın merkez veya taşra teşkilatında yöneticilik görevleri hariç olmak üzere eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki görevlere istekleri üzerine atananlar, bu görevlerde en az üç yıl çalışmadan yeniden öğretmenliğe atanamaz. Bunların atamaları üç yılın sonunda zamana bağlı olmaksızın yapılabilir."

memurunyeri.com

Günün Diğer Haberleri