İlkokulda Dağıtılan Broşürde Cinsel İçerikli İfadeler

“İMAM ÖĞRETMEN OLDU ‘CİNSEL İÇERİKLİ’ BROŞÜR DAĞITTI”

EĞİTİM - 2015-05-16 23:14:50

İZMİR’İN Konak İlçesi'ndeki Kıbrıs Şehitleri İlkokulu'nda din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine giren imam Y.D. tarafından dini içerikli kitaplarda ve broşürlerde cinsel içerikli ifadeler olması, velilerin ve eğitimcilerin tepkisini çekti. Bu nedenle imamın derslere girilmesine izin verilmedi.


Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş İzmir 1 Nolu Şube BaşkanıBülent Turan, öğrencilere dağıtılanların kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün 'İtikat Risalesi' kitabı ile Yunus Emre İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği imzasını taşıyan ‘, 'Gusül Abdest ve Namaz Risalesi' ve 'Ehl-i Sünnet İtikatında Olmanın Şartları Nelerdir.” Başlıklı broşürün 10 ila 12 yaşlarında değişen çocuklara verildiğini ve içerisinde cinsel ilişki ifadelerinin yer aldığını söyledi.

“VELİLERDEN SERT TEPKİ GELDİ”

Veli ve öğretmenlerin tepkisini çeken broşürleri dağıtan Y.D. okulda ki derslere girmesine son verildi. Bülent Turan açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bu kitaplar Konak Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürü'nün bilgisi dahilin de mi dağıtılmıştır? Sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını bekliyoruz. İmamdan öğretmen yaparsanız dağıtacağı kitap da böyle olur belli ki öğretmen açığı var” dedi.

Günün Diğer Haberleri