DEV HAMLE KONFEDERASYONUMUZA BAĞLI TÜM YEREL-SEN'DEN GELDİ

Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş'e bağlı Tüm Yerel-Sen, başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Konak, Bayraklı, Narlıdere ve diğer ilçe belediyelerinde yetkili sendika oldu. Emek mücadelesini taçlandıran Tüm Yerel-Sen, ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüğü’ndeki yetkiyi eline geçirdi.

SENDİKA - 2015-05-17 00:33:01

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yetki karmaşasına Tüm Yerel-Sen noktayı koydu.  Tüm Yerel-Sen; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak, Bayraklı, Gaziemir, Balcova, Narlıdere, Bergama, Dikili, Tire, Bayındır, Karaburun Belediyeleri’nde yetkili sendika oldu.  Tüm Yerel-Sen İzmir 1 Nolu Şube ve 2. Nolu Şubeler 9 Eylül 2013 tarihinde beri örgütlenme çalışmaları yürüterek Tüm Bel-Sen’in elindeki yetkiyi alarak son sözü söyleyecek güce kavuştular.

BİRLEŞİK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANI HASAN KÜTÜK :

Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Tüm Yerel-Sen’in İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Dr. Hakan Kıran’ı ve 2 Nolu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler’i telefonla arayarak elde ettikleri başarıyı kutladı. Kütük, “Umutla, heyecanla, inançla, olağanüstü ve özverili bir çalışmanın sonucunda elde edilen başarı nedeniyle Tüm Yerel-Sen Şube Yöneticilerimizi kutluyorum. Emeğinize ve yüreğinize sağlık” dedi.

GENEL EĞİTİM BASIN-YAYIN SEKRETERİ SEMRA PEKTOPAL:

Genel Eğitim Basın-Yayın Sekreteri Semra Pektopal, İzmir Tüm Yerel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Dr. Hakan Kıran’ı ve 2 Nolu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler’i makamında ziyaret ederek emeği geçenleri tebrik etti.  Pektopal, emeği geçen şube başkanlarını ve çalışanların mutluluğunu paylaşarak emek mücadelesinin karşılığını aldıklarını ifade etti.

“TÜM YEREL-SEN 3 BİN 850 ÜYE İLE ZAFER İLAN ETTİ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Elektrik, Su, Havagazı, Otobüs ve Tramvay (ESHOT) ile İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU)’ndeki değişim rüzgarı Tüm Yerel-Sen’den yana esti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde daha önceki yetkili sendika Tüm Bel-Sen’in toplam üyesi 15.05.2015 tarihi itibariyle 2 bin 326 iken, Tüm Yerel-Sen toplam 3 bin 850 üyeyi bünyesine kazandırdı.

“TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ'NİN MAZBATASI TÜM YEREL-SEN’İN OLDU”

Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş’e bağlı Tüm Yerel-Sen’in zaferi “Toplu İş Sözleşmesi”ne imkan sağlıyor.  Bu durumda 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 32. Maddesi’nde belirtildiğine göre, “Mahalli idarelerde en çok üyeye sahip olan sendika “Toplu İş Sözleşmesi” yetkisine sahiptir” denilmektedir.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 32. Maddesi’nde 27. 6. 1989 tarihli ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 15. maddesi hükümleri çerçevesinde de şu bilgilere yer verilmektedir:

“Sosyal denge tazminatının ödenmesine belediyelerde belediye başkanının teklifi üzerine belediye meclisince, il özel idaresinde valinin teklifi üzerine il genel meclisince karar verilmesi halinde, sözleşme döneminde verilecek sosyal denge tazminatı tutarını belirlemek üzere ilgili mahalli idarede en çok üyeye sahip sendikanın genel başkanı veya sendika yönetim kurulu tarafından yetkilendirilecek bir temsilcisi ile belediyelerde belediye başkanı, il özel idaresinde vali arasında toplu sözleşme sürecinin tamamlanmasını izleyen üç ay içerisinde sözleşme yapılabilir.”

Günün Diğer Haberleri