EĞİTİM İŞ:BURSA’DA YARGILANAN EĞİTİMCİLERE DESTEK VERDİK

Eğitim İş Sendikasından yapılan açıklamada;

SENDİKA - 2015-05-16 00:36:04

"Bursa Şubemizin, yönetici tasfiye sürecinde 4 sendika ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı eylemlerden dolayı yargılama süreci başladı. Okul müdürlerine uygulanan kıyıma tepki gösteren 27 eğitimci hakkında dava açıldı.

10 Eylül 2014’de eğitim hakkına ve eğitimciye sahip çıkmak amacıyla Bursa Şubemizin de katılımıyla düzenlenen “Büyük eğitimci yürüyüşü”ne katılan eğitimciler Şehreküstü Meydanı'nda toplanıp Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürümüş yaptıkları basın açıklaması ile müdür kıyımına tepki göstermişti.  Basın açıklamasının ardından toplu olarak içeri girerek Milli Eğitim Müdürü ile yaşanan hukuksuzluğu görüşmek istemişler ancak emniyet güçlerinin müdahalesi ile karşılaşmışlardı.

Eyleme katılan 27 eğitimci hakkında, “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet, kamu malına zarar vermek ve basit yaralama" iddiasıyla dava açıldı.

Davanın ilk duruşması için Bursa Adliyesi’ne gelen eğitimciler slogan atarak yapılan hukuksuzluklara tepki gösterdi. 

Genel Başkanımız Veli Demir, burada yaptığı açıklamada, "Elbette yargıya güvenmek istiyoruz. 'Yağ kokarsa, tuz vardır, tuz da kokarsa çaresi yoktur' diye bir söz vardır. Her şeye rağmen tuzun kokmasını istemiyoruz. Sendikalar demokratik kitle örgütleridir. Ülkemizdeki demokrasinin gelişmesi için çaba harcamaktadırlar. Çalışmalarına destek vermek yerine engellenmeleri kabul edilebilir değildir. Sizler, ülke için, halk için bir şeyler yaptınız. Ben bu davadan bir şey çıkmayacağını düşünüyorum. Eğer adam gibi hakkı, hukuku hakkaniyeti öne çıkaran yargıç varsa size tam tersine teşekkür edecektir diye düşünüyorum. Öte yandan hukukun yok sayıldığı bu dönemde verilen cezalar onurdur, gurur kaynağıdır. Baskılar ve cezalar bizi hiçbir şekilde yıldıramayacaktır, mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından eğitimciler, davayı takip etmek için Bursa Adalet Sarayı'na girdi. Davayı çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de takip etti" denildi.

Günün Diğer Haberleri