Usta Sanatçı Alasya Son Yolcuğuna Uğurlandı

Usta Sanatçı Alasya Son Yolcuğuna Uğurlandı

KÜLTÜR&SANAT - 2015-05-10 22:34:39

İSTANBUL (ANKA)-Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 8 Mayıs sabahı hayatını kaybeden Zeki Alasya son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı. Cenaze töreninde Zeki Alasya’nın kızı Zeynep Alasya taziyeleri kabul etti. Zeki Alasya’nın tabutunun başına tuttuğu takım olan Fenerbahçe'nin forması koyuldu. 

72 yaşında hayatını kaybeden Zeki Alasya, ailesi, sanatçı dostları ve sevenlerinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanatçılar Metin Akpına, Kadir İnanır, Edip Akbayram, Melek Baykal ve Orhan Gencebay ile birlikte çok sayıda tanıdık isim katıldı.Alasya, Levent Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi. 

-“ZEKİ ALASYA KİMDİR?”-

Zeki Alasya 18 Nisan 1943 İstanbul’da doğdu. Robert Koleji'den  mezun olan sanatçı sanat hayatına da 1959'da MTTB tiyatrosunda amatör olarak başladı. Arena, Genar ve Ulvi Uraz tiyatrolarında çalıştıktan sonra Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Film çevirmeye 1973'ten sonra başladı. Metin Akpınar ile birlikte Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdular. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Türk tiyatro ve sinema sanatçısı Alasya, karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz Cuma günü saat 10.30 sularında vefat etti.(ANKA)

(MLT/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri