TÜM TÜRKİYE SİNOP’TAN SESLENDİ,NÜKLEERE HAYIR

Eğitim İş Sinop Temsilciliğinden yapılan açıklamada;Çernobil katliamının 29.yılı olması sebebiyle 25 Nisan 2015 tarihinde Sinop’ta düzenlenen nükleer karşıtı mitingde onbinlerce kişi,”Nükleer’e inat yaşasın hayat” dedi ve nükleer projelerine geçit vermeyececeğiz denildi.

SENDİKA - 2015-04-26 20:29:41

Çernobil katliamının 29.yılı olması sebebiyle 25 Nisan 2015 tarihinde Sinop’ta düzenlenen nükleer karşıtı mitingde onbinlerce kişi,”Nükleer’e inat yaşasın hayat” dedi ve nükleer projelerine geçit vermeyeceklerini haykırdı.

Nükleer Karşıtı Platform tarafından  ülkenin dört bir yanında yapılması planlanan nükleer santrallere karşı Sinop’ta düzenlenen mitingde binlerce kişi buluştu.Tarihi Sinop Cezaevi önünde buluşan Türkiye’nin bir çok ilinden gelen yaşam alanı savunucuları,Mitingin düzenlendiği Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyüş kortejleri ile girdi.Yürüyüş esnasında ve miting alanın da “Nükleer’e karşı omuz omuza”,”Nükleer varsa balık malık yok”, ”Nükleer’e inat yaşasın hayat” sloganları atıldı.

Miting de Sinop Nükleer Karşıtı Platform, TMMOB’ye bağlı odalar,Birleşik kamu iş’e bağlı sendikalar Eğitim İş Sinop Temsilciliği, Eğitim İş Samsun Şubesi , Eğitim İş Ordu Şubesi, Eğitim İş Bartın Temsilciliği, Çeşitli illerden gelen Atatürkçü Düşünce Derneği Şubeleri ,  Sinop Çevre Platformu, SİYAD, Derelerin Kardeşliği Platformu, Yeşil Gerze Çevre Platformu, Kuzey Ormanları Savunması, Birleşik Haziran Hareketi üyeleri,Ayancık Çevre Koruma Derneği, Tonya Çevre Platformu, H.Ü. Biyoloji Bölümü öğrencileri, Patika Ekoloji Kolektifi, Fatsa-Ünye Doğa Koruma Platformu, Halkevleri, SDP-Türkiye Gerçeği, EMEP, HDP, BHH, HDP gibi sosyalist parti ve kitle örgütleri, Öğrenci Kolektifleri, CHP, Çarşı, Devrimci Trabzonsporlular,Fenerbahçeliler derneği gibi taraftar grupları yürüyüşte yer aldı.

Mitingde farklı platformlardan konuşmacılar konuşmalarını yaptıktan sonra Sinop Milletvekili Engin ALTAY son konuşmacı olarak kürsüye çıktı.

Sinop Milletvekili, “Sinop halkının yasal vekili ve temsilcisi olarak sizlere hoşgeldiniz diyorum. Aslında bu mücadele uzun zamandır verdiğimiz saygın, meşru, haklı bir mücadele. Ama biraz boşuna da belki yorulduk çünkü 42 gün sonra Türkiye sandığa gidecek ve 8 Haziran sabahı Sinop halkının, Mersin halkının, Türkiye halkının hayatıyla kumar oynamak anlamına gelen bu adi projeyi çöpe atacağız. Söz veriyorum. Partim adına da söz veriyorum. Bizler sizler Taksim’de direndik başardık, Gerze’de direndik başardık, İnceburun’da mı başaramayacaktık. Ama inşallah bunların hiç birine gerek kalmayacak. İçiniz rahat olsun. Gönlünüz rahat olsun 8 Haziran sabahı bu projeler yok hükmünde sayılacak bu benim size namus ve şeref sözümdür. Çocuklara güzel bir Türkiye bırakmak hepimizin boynunun borcudur. Bir yeryüzü cenneti Sinop’a bu projenin yapılması söz edilemez. Ve tekrar söz veriyoruz biz bu ihanet projesini 8 Haziran günü iptal ettiğimizi tüm Türkiye’ye bildireceğiz. ” dedi.

Miting konuşmaların ardından sahne alan sanatçıların eşliğinde çekilen halaylar ve horonlarla devam etti.

Hülya TÜTÜNCÜ

Eğitim İş Sinop Temsilciliği Basın Sekreteri

 

 

 

Günün Diğer Haberleri