Değerler Eğitimi Seminerine Katılmayan Öğretmenlere Ceza

Değerler Eğitimi Seminerine Katılmayan Öğretmenlere Ceza

EĞİTİM - 2015-04-26 14:13:16

Bayrampaşa’da öğretmenlerin Milli Eğitim’in değerler eğitimi seminerine katılımı zorunlu tutuldu, katılmayan öğretmenlere uyarı cezası verildi.

İstanbul Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 13 Mart tarihinde ilçede Yücel Çakmaklı Kültür Merkezi’nde değerler eğitimi semineri düzenledi. Seminere, Bu Vatanı Terk edenler, İslam Alimleri, Farkınız İslam Olsun, Dünyada İslam’a Koşanlar ve Avrupa’nın Gerçek Yüzü kitaplarının yazarı Vehbi Vakkasoğlu ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan davet edildi.

Katılımın artmasını sağlamak içinde ilçedeki okullara yazı gönderildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda “ öğretmenlerin katılması zorunludur” yazısı dikkat çekti. Serbay Mansuroğlu’nun Bir Gün’de yayımlanan haberine göre, görevleri dışında zorunlu işlerle görevlendirilemeyeceği söyleyen bazı öğretmenler seminere katılmadı. Öğretmenler tarafından yapılan bu hareket İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, seminere katılmadığını tespit ettiği isimleri okul müdürlüklerine göndererek yazılı uyarıda bulunulmasını istedi. Uyarı cezasının gönderildiği Şube Müdürü Turgay Kaymakcı imzalı yazıda şu ifadeler kullanıldı: “Seminere katılan okul, öğretmen ve isim listesi ekte gönderilmiş olup, okulunuzdan seminer programına katılması gerekip de katılmayan öğretmenlerin yazılı olarak uyarılması ve Müdürlük olarak gerekli tedbirlerin hassasiyetle alınması ve bu tür sorunların bir daha oluşmasına engel olunması konusunda gereğini rica ederim”.

EĞİTİM SEN: BİZ DEĞERLER EĞİTİMDEN POZİTİF VE EVRENSEL DEĞERLERİ ANLIYORUZ

Eğitim Sen İstanbul 4 No’lu Şube Sekreteri Özcan Günay ise “ Milli Eğitim kendi tercihlerine dayalı değerler semineri yapıyor. Öğretmenler kendi görevli dışında başka işlerde çalıştırılamaz”. Dedi. Biz değerler eğitimden pozitif ve evrensel değerleri alırız. Tek bir mezhebe bir bütüne zorbalık yaparak öğretilmesini kabul edemeyiz”. Dedi.

Günün Diğer Haberleri