Irak Cumhurbaşkanı Masum, Salı Günü Türkiye'ye Geliyor

Irak Cumhurbaşkanı Masum, Salı Günü Türkiye'ye Geliyor

DÜNYA - 2015-04-19 19:47:34

BAĞDAT/ANKARA(ANKA) – Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, dört günlük resmi bir ziyaret için Salı günü Türkiye’ye gelecek. Ulusal Güvenlik Danışmanı Falah Fayaz ve askeri danışmaların da yer alacağı belirtilen heyettle yapılacak görüşmelerde Irak’ta IŞİD ile sürdürülen mücadele ve Türkiye’nin Irak’a sağladığı yardımın ağırlıklı konuları oluşturması bekleniyor.

 Irak Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanısıra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek olan Masum’a üst düzey bir heyet eşlik edecek.

Irak heyetinde İçişleri ve Kültür Bakanlıkları üst düzey yetkililerin yanısıra Ulusal Güvenlik Danışmanı Falah Fayaz, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri  Nasir Hani ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Jwan Fuad Masum ile askeri danışmaların yer alacağı bildiriliyor.

Ziyareti duyuran Irak medyası da “ikili bağların güçlendirilmesi ile ilgili konuların ele alınacağını” belirtirken “Türkiye, son dokuz ayda İslam Devleti’nin kuzey Irak’taki saldırıları sırasında Irak hükümeti ve Kürt Bölgesel Yönetimine destek verdi” diyor.

Geçtiğimiz Mart ayının başlarında Türkiye'nin Irak'a gönderdiği silahlar ile cephaneyi taşıyan iki kargo uçağının Bağdat’a ulaştığı bildirilmişti.  (ANKA)

(CN/ÖZK) 

Günün Diğer Haberleri