Bakan Avcı'nın Canlı Yayın Açıklamaları

Bakan Avcı'nın Canlı Yayın Açıklamaları

EĞİTİM - 2013-11-17 23:11:38

İŞTE AVCI'NIN CANLI YAYIN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI


*Şu an için seçmeli derslere kadrolu öğretmen tahsis edemiyoruz, ücretli öğretmen tahsis edebiliyoruz. Bunun nedeni iste hangi dersi kaç öğrencinin seçtiğini bilmiyor olmamız.

*Doğu ve Güneydoğu'da öğretmenler, bölge halkı tarafından benimseniyor.

*Tecrübeli öğretmenlerimizin de Doğu ve Güneydoğu'da görev alması gerektiği talebi oldu. Bu talebi haklı buluyoruz. Bu konu rotasyonu gündeme getiriyor. Bu konu üzerinde düşünmemiz gerekiyor.

*Dersanelerle ilgili henüz bir yasa tasarısı yok. Konuşulan metinler ön hazırlık müsvettesidir. Haberlerde gazetecilik ilkeleri atlanmış. Zaman Gazetesinin eski genel yayın danışmanıyım. Bize sormadan konuyla ilgili olumsuz haberler yapmalarını doğru bulmadım. Daha sonra gerekli görüşmeleri yaptık. İşin aslını kendilerine de anlattık.

*Dersanelerin kapatılmasından çok dönüştürülmesinden söz etmek lazım. Dersane sorunu yıllardan beri devam ediyor. Dersaneye olan ihtiyacı azaltmamız gerekiyor.

*SBS'nin kalkmasıyla dersanelere olan talep düştü. Sınavları çoktan seçmeli test teknikleriyle değil açık uçlu sorularla yapmayı planlıyoruz. Gelişen teknolojiyle sınav tekniklerini değiştiriyoruz. Bu yolla da dersanelere olan ihtiyacı azaltmayı planlıyoruz. Dersanelere de özel okula dönüşme fırsatı sunuyoruz.

*Dersanelerin yüzde 70'i özel okul olmak istiyor. Yüzde 20'si de özel okul olma koşullarını sağlıyor.

*Dersanelerde yaklaşık 42 bin öğretmen kökenli çalışan var.

*Dersane sayısı 3 bin 858'den 3 bin 635'e düştü.

*Anadolu liselilerin yüzde 91'i , Meslek liselilerin yüzde 19'u dersaneye gidiyor. Yani avantajlı, başarılı olan öğrenciler dersaneye gidiyor. Öğrenciler arasındaki başarı farkı kapanmıyor, aksine açılıyor.

*Dersanelere açık liseye dönüşme şansı da verdik.

*Dersaneler arasında ciddi ücret farkı var. Dersaneler fırsat eşitliği sağlıyor tezine katılmıyorum.

*Dersaneler konusunu yarın(Pazartesi) Bakanlar Kuruluna getireceğiz.

*4+4+4 konusunda tüm MEB camiasına, taşra yöneticilerine ve öğretmenlerimize teşekkür ederiyorum. Proje başarıyla hayata geçti. Olumlu sonuçları 10-12 yıl sonra göreceğiz.

*Merkezi sınavlarda öğretmenlerimiz  şaibe altında kalmasın diye öğretmenlerimizi farklı okullarda görevlendireceğiz.

*Şubat ataması mecliste gündeme geldi. Bunu tekrar görüşeceğimizi söyledim. Yasal olarak öğretmen atamaları yılda bir kez yapılabiliyor. Fakat her sene Şubat ayında atama isteniyor. Bu konu sadeceMEB'in karar verebileceği bir konu değil. Maliye Bakanlığının da izni gerekiyor. Konuyu değerlendireceğiz, fakat atama yapacağız diyemiyorum.

Günün Diğer Haberleri