Odtü Teknokent Bu Yıl 40 Girişimciyi Teknoloji Üssü Silikon Vadisine Götürecek

Odtü Teknokent Bu Yıl 40 Girişimciyi Teknoloji Üssü Silikon Vadisine Götürecek

TEKNOLOJİ - 2015-04-13 17:14:08

İSTANBUL (ANKA)-Türkiye’nin ilk ve en büyük Teknokent’i ODTÜ Teknokent ABD San Francisco’da bulunan dünyaca ünlü teknoloji merkezi Silikon Vadisi’nde girişimcilik üssü kurdu. Apple, Intel, Google, Microsoft gibi dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin merkez ofislerinin yer aldığı Silikon Vadisi’nde merkez ofis açan ODTÜ Teknokent, bu yıl Türkiye’den 40 girişimci firmayı da ABD’ye götürmeyi planlıyor. Çoğunluğu bilişim, telekom, enerji ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren ve bu alanda fark yaratan firmaların oluşturacağı grup için yaklaşık bin girişimcinin başvuru bekleniyor.

-HEDEF MİLYAR DOLARLIK ŞİRKETLER-

ODTÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Volkan Atalay ve ODTÜ Teknokent Genel Müdür Mustafa Kızıltaş, Türk teknoloji girişimcilerinin ABD’ye girişini kolaylaştırma ve ABD’deki iş geliştirme fırsatlarını artırma yolunda bu gelişmenin önemli bir adım olduğunu belirttiler. ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş, 2000 yılından bu yana ODTÜ Teknokent ’in 750 milyon dolar ihracat yaptığını belirterek “Hedefimiz Silikon Vadisi’nin de rüzgarıyla 2020’ye kadar Türkiye’den en az iki adet uluslararası çapta milyar dolarlık şirket çıkartmak” dedi.  Mustafa Kızıltaş  303 firmanın yer aldığı ODTÜ Teknokent’in geçen yıl 140 milyon dolar ihracat yaptığını ve bunun yüzde 50’si savunma sanayine yönelik olduğunu söyledi.Kızıltaş, 2000 yılından bu yana ODTÜ Teknokent’in 750 milyon dolar ihracat yaptığını belirterek “Hedefimiz ve hayalimiz  Silikon Vadisi’nin de rüzgarıyla 2020’ye kadar Türkiye’den en az iki adet uluslararası çapta milyar dolarlık şirket çıkartmak” dedi.

-T-JUMP SAN FRANCİSCO-

ODTÜ Teknokent Türkiye’de teknoloji ihracatını geliştirmek, uluslararası başarılı şirketler yaratmak ve bu şirketlerin yatırım ve iş geliştirme süreçlerini hızlandırmak üzere Ekonomi Bakanlığı desteği ile T-Jump San Francisco Merkezi’ni kurdu.T-Jump San Francisco Merkezi ile teknoloji şirketleri ve nitelikli girişimcilerin uluslararası ürün/hizmet ihracatına, yatırım almasına ve büyümelerine katkı sağlanırken,  üniversitelerde  yapılan Ar-Ge projelerinin ticarileşmesine ve yatırım almasına katkı sağlayacak hızlandırma faaliyetleri de yürütülecek.Merkez Türkiye’de yer alan girişimciler için ABD pazarına kolay giriş, Silikon Vadisi ağına erişim ve ekosisteme kolay adaptasyon olanakları sunacak. Bu sayede girişimcilerin piyasayı yakından takip etme, işlerini ve fikirlerini geliştirme, büyütme, yeni müşteriler elde etme ve yatırım alma fırsatlarına ulaşmaları çok daha kolay şekilde mümkün olacağı belirtiliyor.

-“GİRİŞİM DESTEĞİ ÖNEMLİ”-

Ön kuluçka programlarından biri olan Yeni fikirler yeni işler’ programı ile tekno tabanlı girişimciliği yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Kızıltaş, “Her yıl düzenlenen bu yarışmalarla 50’nin üzerinde şirket kurularak ODTÜ Teknokent’de faaliyet göstermeye başladı. Birçok şirket ise ihracat yapan ve yatırımlar alan bir seviyeye geldi. Türkiye’nin teknoloji ile dışa açılmasında Türk tekno-girişimcilere verilen destek çok önemli” dedi.(ANKA)

(NÇ/ÖZK)

 

 

Günün Diğer Haberleri