Fenerbahçe: Olay Aydınlanana Kadar Futbol Oynama Niyetinde Değiliz

Fenerbahçe: Olay Aydınlanana Kadar Futbol Oynama Niyetinde Değiliz

SPOR - 2015-04-06 21:15:37

İSTANBUL (ANKA) - Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi Hukuk İşleri Sorumlusu Deniz Tolga Aytöre, Trabzon’da Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıya ilişkin, “biz bu olay aydınlanana ve bu olayın failleri bulunana kadar futbol oynama eğiliminde değiliz” dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu Toplantısının ardından basına açıklamada bulundu. Kulübün Hukuk İşleri Sorumlusu Deniz Tolga Aytöre, toplantıda alınan kararları açıklarken, artık müsabakaları oynamanın anlamı olmadığını ifade etti.  Sakat futbolcuların iyileşmesi için erteleme talep ettikleri yönündeki haberlerini yalanlayan Aytöre, “Hiçbir şampiyonluk, bir candan daha önemli değildir. Bizim bu ligleri ‘şu kadar erteleyin’ diye bir talebimiz de yok, şampiyonluğun da bir önemi yok. Önemli olan bu sporun can güvenliği altında yapılmasıdır. Yaşanan olay bizim açımızdan unutulmayacak bir olaydır” dedi.

Bu olayların Fenerbahçe Spor Kulübü’nün sahip olduğu ciddiyete sahip bir şekilde sonlandırılmasını beklediklerin ifade eden Aytöre, “Dolayısıyla çok açık ve net ifade etme gerekirse, biz bu olay aydınlanana ve bu olayın failleri bulunana kadar futbol oynama eğiliminde değiliz” açıklamasında bulundu.

-“FENERBAHÇE’YE KARŞI YÜRÜTÜLEN FUTBOL FAŞİZMİNİ ARTIK BIRAKMAK LAZIM”-

Bu olayın bir Trabzonspor - Fenerbahçe çatışması halinden çıkartılması için çok çaba sarf ettiklerini, bunu bir camiaya ya da bölgeye mal etme gibi bir düşüncelerinin olmadığını vurgulayan Aytöre, şöyel devam etti:

“Bununla birlikte bu terör eyleminin beslendiği bazı fay hatlarını da ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu Türkiye’nin sorunudur, bu Fenerbahçe özelinde ciddi bir terör eylemidir. Amaçlanan her ne olursa olsun, bir toplumsal zıtlaşmanın, kutuplaşmanın Fenerbahçe hiçbir yerinde olmayacaktır.

Bu terörize eylemlerin, cana kast eden, Türkiye’deki huzur ortamını bozmak isteyen, belki seçim öncesi kaoslara sebebiyet vermek isteyen, bilemiyoruz… Çünkü soruşturma da çok sıcak. Ancak bu mevcut fay hatlarını ortadan kaldıracak bir takım önlemleri de almamız lazım. Öncelikle Fenerbahçe ayrımcılığını bir kenara bırakmak lazım. Daha da ileriye gideyim, Fenerbahçe’ye karşı uzun bir süredir yürütülen futbol faşizmini artık bırakmak lazım. Bu, bugün gelinen noktanın bir sebebi değil ama bunlardan bahsettiği de bir gerçek.

Siz ceza veremediğiniz kulüp başkanınıza bütün statlarda, her maçta küfredilmesini, yuhalanmasını, ‘şike’ diye bağırılmasına izin verirseniz, eğer siz bu kulübün oyuncularının peşlerine özel kameralar takarak toplumun önüne atarsanız, eğer siz yenildiğiniz bir milli takım müsabakasından sonra bile bütün kulüpler birleşip, bu kulübün başkanını, Azizi Yıldırım’ı şikayet ederseniz işte bu teröre yol verirsiniz, Fenerbahçe’yi hedef gösterirsiniz. Bunlardan kaçınmamız lazım.”

-“TOP OYNAMAK BUNLARIN YANINDA ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL”-

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün uzun bir süredir ciddi bir yargılama süreci yaşadığını da söyleyen Aytöre, “Çok açık söylüyorum, bu tip eylemlerin beslendiği bir diğer kaynak da budur” dedi. Kulübün verilecek her türlü karara saygılı olduğunu ifade eden Aytöre, “Karar ne olursa olsun, talebimiz bu kararın bir önce verilmesidir. Çünkü bu yargılamanın uzamasında Fenerbahçe ve Türk sporuna da zarar vermektedir. Bu kararın bir an önce verilmesi bu fay hatlarının bir an önce kapatılması için en önemli adımlardan biri olacaktır” dedi.

Aytöre, “Bir kez daha söylüyorum, bizim için liglerin ertelenmesi, müsabakaların ötelenmesi ya da bu tür alınacak geçici tedbirlerin hiçbir anlamı yok. Biz yaşam hakkından, insanların can güvenliğinden bahsediyoruz. Biz camiaların kutuplaşmalarına engel olmaktan bahsediyoruz. Top oynamak bunların yanın da çok da önemli değil. Çünkü ciddi bir olay olmuş, kan dökülmüştür. ‘Kaç hafta erteleme istediniz’ diye sorarsanız, bizim hiçbir talebimiz yok arkadaşlar. Bir kere daha altını çiziyorum, biz liglerin oynanmasına bile artık gerek kalmadığını, ancak her halükarda bu olay aydınlatılıncaya kadar bu oyunu oynamayacağımızı açık ve net ifade ediyoruz” diye konuştu. (ANKA)

(GO/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri