BİRLEŞİK KAMU-İŞ ÇALIŞANLARINDA TİS SEVİNCİ

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve Eğitim-İş çalışanları Toplu İş Sözleşmesi sevinci yaşadı.

SENDİKA - 2015-04-01 22:21:47

Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş ve bağlı sendikamız Eğitim-İş çalışanları ile Tez-Koop-İş arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. 

İmza törenine; Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük,  Eğitim-İş Genel Sekreteri Mehmet Altıntop, Genel Mali Sekreter Nazım Kırcı, Genel Özlük-Hukuk ve TİS Sekreteri Gülfer Murat ve Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Osman Gürsü, Genel Sekreter Hakan Bozkurt, Genel Yönetim Kurulu Üyesi Salih Gönüllü ile Konfederasyonumuz Temcilisi Fidan Türker ve Eğitim-İş İş Yeri Temsilcisi Gülçin Acar katıldılar.

Birleşik Kamu-İş, Eğitim-İş ve Tez-Koop-İş arasında Toplu İş Sözleşmesi ile ücret artışları, sosyal haklar ve ikramiyeler gibi konularda anlaşma sağlandı.

“TİS SENDİKAL MÜCADELENİN AMACIDIR”

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük çalışanların haklarını sonuna kadar savunacaklarının altını çizerek, “Toplu İş Sözleşmesi sendikal mücadelemizin amacıdır. Çalışanların iyi şartlarda, iyi koşullarda çalışmaları bizleri mutlu eder.  Sendikal mücadelenin olmazsa olmazı Grevli Toplum İş Sözleşmesi’dir” dedi.

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Osman Gürsü de sözleşmenin hayırlı olmasının dileyerek, “Toplu İş Sözleşmesi, çalışanların haklarıyla ilgili olduğunu unutmamak gerekir. Çalışanların sendikaları, ekonomik olarak daha iyi konuma geldikçe hakları da düzelecektir. Öngörülen tüm yetkileri kullanarak çalışan işçilerimizin mutlu olacağı bir sözleşme imzaladık. Çalışanlarımız ne kadar mutlu olursa bizlerde o ölçüde mutlu oluruz” şeklinde konuştu

Toplu İş Sözleşmesi’nin önemli olduğunu kaydeden Eğitim-İş Sendikası Genel Sekreteri Mehmet Altıntop, “Çok zor koşullarda sendikal mücadelemizi sürdürüyoruz.  Demokratik zeminlerde bu mücadeleyi sürdürme kararlılığımız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Günün Diğer Haberleri