Öğrenciler Kavga Edince Müdür Jandarmayı Çağırdı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. İlçede bulunan Turgut Reis Meslek ve Teknik Lisesi’nde yatılı kalan öğrenciler

EĞİTİM - 2015-03-31 21:51:02

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. İlçede bulunan Turgut Reis Meslek ve Teknik Lisesi’nde yatılı kalan öğrenciler öğretmenlerinin gözetiminde maç yaparken aralarında tartışma çıktı ve kavgaya dönüştü. Olay sonrasında Okul idaresi olaya kendi müdahale etmek yerine Jandarmayı çağırdı. Okul Müdürü Mustafa Candar’ın odasına gelen Jandarma öğrencileri tartakladı.

Hafta sonu okulun halı sahasında yapılan maçta öğrenciler kavga edince öğretmenler araya girerek kavgaya müdahale etti. Durum okul idaresine aktarılınca okul idaresi Jandarmaya haber verdi. Ertesi gün okula gelen jandarma, kavgaya karışan 4 öğrenciyi müdürün odasına çağırmalarını istedi. Okula gelen 2 uzman çavuş, Müdür Mustafa Candan’a 'öğrencilerle yanlız' görüşmek istediklerini söyleyerek dışarı çıkmasını istediler. Müdür dışarı çıktıktan sonra Jandarmalar çocuklara, "Siz ne yaptığınızı sanıyorsunuz? Sizi burada ezsek yedi sülaleniz gelse kurtaramaz. Adliyeye çıkarmayacağız ama dersinizi burada vereceğiz" dedi ve odadaki 4 öğrencinin 3 ünü tartakladı, birinin saçını çekti.

Jandarma’nın okula gelip öğrencilere şiddet uygulamasının bir suç olduğunu belirten Eğitim Sen Bodrum ilçe temsilcisi Ali Asker, "Okul idaresinin de şiddete yol açıp bu duruma göz yummuş olması kabul edilebilir gibi değil.Eğitim Sen Muğla Şubesi olarak, bu olayla ilgili demokratik kitle örgütleriyle birlikte açıklama yaparak, sorumlular hakkında gerekenlerin yapılmasını talep edeceğiz" dedi.

Birgun.net - Serbay Mansuroğlu

http://www.sendikahaberleri.com/ogrenciler_Kavga_Edince_Mudur_Jandarmayi_cagirdi/Detay/15480

Günün Diğer Haberleri