Sendikal Akademi İzmir 3 Nolu Şubede

İzmir 3 Nolu Şube üyesi 75 arkadaşımızla birlikte Sendikal Akademi çalışmalarını, Kuşadası Dabaklar Otelde yapılan iki günlük eğitimle tamamladı.

SENDİKA - 2015-03-30 12:12:37

Genel Eğitim Sekreteri Önder Yılmaz ve Genel Örgütlenme Sekreteri Hikmet Pala, Maarif Müfettişi Güvenç Gürses ve Eğitim Uzmanı İsmail Hakkı Kurt'un sunumlarıyla gerçekleşen eğitimde Sendikal İletişim, Cumhuriyetin Eğitim Devrimi, Türkiye Öğretmen Örgütlenmesi Tarihi, Örgütlenme Eğitimi, Eğitim-İş'in Kuruluş Süreci, Soruşturma Sürçleri ve Savunmak Hakları, Dünya ve Türkiye'de Sendikal Hareket üzerine eğitimler verildi.

Güncel sendikal ve eğitsel sorunların tartışıldığı, örgütlenme üzerine örneklerin sunulduğu ve hem kurumsal ve hem de bireysel iletişimde dikkat etmemiz gerekenlerle ilgili sunum 28 Mart Cumartesi günü 13.00'te başladı, 19.00'da tamamlandı.

İkinci gün 10.00'da Cumhuriyetin Eğitim Devrimi, Osmanlı'dan Cumhuriyete devreden siyasal ve eğitsel miras ve Türkiye'deki Öğretmen Örgütlenmesi sunumuyla başladı. Soruşturma süreçlerinde dikkat etmemiz gerekenler ve savunmak haklarımızı Maarif Müfettişi Güvenç Gürses anlattı. İsmail Hakkı Kurt, sendikacılığın Türkiye'de ve Dünya'daki konumunu güncel örnekler ve örgütlenme üzerindeki değerlendirmelerle birlikte sundu.

Katılımcıların eğitimle ilgili görüşlerinin alınmasının ardından eğitim sonlandırıldı.

Şube Başkanı Hüseyin Çalışkan, eğitimin gerçekleştirilmesinde katkıda bulunanlara, eğitime katılan üyelerin disiplinli tutumuna  ve sunumları gerçekleştiren eğitmenlere şube yönetim kurulu adına teşekkür ederek eğitimi sonlandırdı. 

Günün Diğer Haberleri