Veli DEMİR CNN TURK'te konuştu

Veli DEMİR CNN TURK'te konuştu

SENDİKA - 2013-03-12 21:50:48

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Veli DEMİR CNN TURK'te Şirin PAYZIN'ın sunduğu Ne Oluyor programına katıldı.

BDP Milletvekili Altan TAN'ın TBMM verdiği kanun tekliği ile Tevhid-i Tedrisat yasasının kaldırılmasını istemesinin konu olarak alındığı programa katılanEğitim İş Sendikası Genel Başkanı Veli DEMİR çok önemli tespitlerde bulundu.

Cumhuriyet ile birlikte kadın kadın olmuştur. Emekçi kadınları sağlıksız şartlarda çalışan dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum. Eğitim bilimsel midir değilmidir diye soran Veli Demir işte asıl mesele budur dedi.Geçmişte denenmiş bir sistem olduğunu öğrencileri      Atatürk çok iyi bir direnişçi ve o dönemde Türk Milleti çok gariban bir halde idi .Öyleki kişi başına düşen gelir miktarı 70 dolardı.

DEMİR Tevhid-i Tedrisat kanunun Cumhuriyetin Aydınlanma projesi olduğunu çağdaş nesiller yetiştirmenin güvencesi olduğunu belirtti.

Altan Tan'ın benim çocuğum bağlama çalsın istiyorum o nedenle bu yasa kaldırılsın istiyorum dediğinde genel başkan Veli Demir şunları söyledi :

Bu ülkede köy enstitülerinde okuyan dönemim öğrencilerinin hepsi en az bir müzik aleti çalmasını biliyordu.2002 yılından bu yana okullarımızdan resim ve müzik dersleri kaldırılmıştır.Buna neden itiraz etmediniz okullarımızda müzik ve resim öğretmeni kalmamıştır. Tevhid-i Tedrisat çağdaş insan yetiştirme projesidir. Burada birazdan Sayın ALTAN DİVAN edebiyatından şiirler okumaya başlayacaktır. Ona sormak isterim ders kitaplarımızdan divan edebiyatımızın şairlerinin şiirleri çıkarılırken kitaplar yasaklanırken neredeydiniz .Keşke milletvekili Altan TAN böyle yasakçılık olmaz diyeceğine yasaklanan kitapları da mecliste soru önergesi yapsaydı .

4+4+4 sistemine de değinen Veli Demir Eğitimi bilimsellikten uzaklaştıran 4+4+4 uygulaması ile 130000 çocuğumuz okulu bırakmıştır. Eğitimi özgürleştiren,bilimselleştiren karma eğitimdir bunu sağlayan tevhidi tedrisat yasasıdır.Buradaki esas amaç karma eğitimi kaldırmaktır,eğitimi bilimsellikten,çağdaşlıktan uzaklaştırmaktır.

ATATÜRK'ü TBMM kaldıralım diyen Altan TAN Milletvekili yemini ederken ayağını kaldırmış mıdır?


Günün Diğer Haberleri