ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERE DESTEK VERDİK

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERE DESTEK VERDİK

SENDİKA - 2013-10-29 21:42:37

Eğitim-İş, Abdi İpekçi Parkı’nda oturma eylemi başlatan ataması yapılmayan öğretmenleri ziyaret ederek destek verdi. 
Genel Özlük-Hukuk ve TİS Sekreterimiz Ömer Arslan’ın ziyaret ettiği ataması yapılmayan öğretmenler, “Yeni nesil eserimiz olacak mı?”, “Şubatta 30 bin adil atama bekliyoruz”, “36 öğretmen intihar etti, duydunuz mu?”, “Öğretmenler Günü’müz yine kutlu değil” pankartları açtı ve intihar eden 36 öğretmenin fotoğraflarının üzerine karanfiller koydular.

Ataması yapılmayan öğretmenlerin taleplerini dinleyen Arslan, yaklaşık 400 bin öğretmenin atama beklediğini, bugüne kadar 36 işsiz öğretmenin ataması yapılmadığı için intihar ettiğini belirtti ve şöyle konuştu:

“Siyasi iktidarın atama bekleyen öğretmenlerin yaşadığı sorunları ve taleplerini görmezden gelmesi kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanı`nın ataması yapılmayan işsiz öğretmenleri ‘yem bekleyen güvercinler’ olarak nitelemesi, öğretmenlere ne kadar değer verdiklerinin göstergesidir. 2002 seçimlerinde meydanlarda ‘Biz iktidara geldiğimizde işsiz bir tek öğretmen kalmayacak’ diye nutuk atan siyasi iktidarın başı, bugün 400 bine çıkan işsiz öğretmenlerin görüşme talebine bile cevap vermemektedir.
Ataması yapılmayan öğretmenlerin sayısı her yıl artarken, her yıl mezun sayısının yarısı kadar bile öğretmen ataması yapılmaması, ataması yapılmayan öğretmenlerin sayısını birkaç yıl içinde 600 binlere çıkaracaktır. Bakanlığın kendi rakamlarıyla halen 111 bin 529 öğretmen açığı bulunmaktadır.”

Ataması yapılmayan öğretmenler ise Şubat'a kadar 30 bin ek atama için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu istediklerini, ancak alamadıklarını belirterek, randevu talepleri gerçekleşinceye kadar Abdi İpekçi Parkı'nda oturma eylemine devam edeceklerini kaydettiler. 29 Aralık Cumartesi günü ise Ankara’da büyük bir eylem gerçekleştireceklerini bildirdiler.

Arslan da Eğitim-İş’in, ataması yapılmayan öğretmenlerin her zaman yanında olacağını ve her türlü desteği vereceğini söyledi.

Günün Diğer Haberleri