Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik

EKONOMİ - 2013-11-16 10:21:08

Maliye Bakanlığı, Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti. Bugünden itibaren, yapı, tesis ve onarım giderlerinin ödenmesinde mevzuatı uyarınca Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na veya inşaat işleriyle ilgili araştırma, proje, taahhüt, finansman ve yapım işlemleri konusunda görevli ve yetkili kamu tüzel kişiliğine sahip diğer kurum ve kuruluşlara, düzenlenecek protokol esasları çerçevesinde doğrudan yaptırılan işlerde ilgili mevzuatın yetkili kıldığı makam onayı, fatura, protokol, ödeme takip cetvelinin ödeme belgesine bağlanacak.
Maliye Bakanlığı'nın Merkezî Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de Yayımlandı.
Buna göre yapı, tesis ve onarım giderlerinin ödenmesinde; taahhüt dosyası, fatura, yapım İşleri hakediş raporu ödeme belgesine bağlanacak. Ancak, mevzuatı uyarınca Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na veya inşaat işleriyle ilgili araştırma, proje, taahhüt, finansman ve yapım işlemleri konusunda görevli ve yetkili kamu tüzel kişiliğine sahip diğer kurum ve kuruluşlara, düzenlenecek protokol esasları çerçevesinde doğrudan yaptırılan işlerde ilgili mevzuatın yetkili kıldığı makam onayı, fatura, protokol, ödeme takip cetveli ödeme belgesine bağlanacak.
Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce avans olarak verilen tutarların mahsubunda; ödeme belgesine makam onayı, fatura ve protokolün idarece onaylı bir örneği bağlanacak. Yönetmelik bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.(ANKA)
(HGS/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri