Atatürk’e dil uzatmanın dayanılmaz hafifliği

SENDİKA - 2013-11-16 00:43:43

Eğitim İş 10 Kasım’da Atatürk’ün ölümünün 75. yılında bir gazetede yer alan ilana sert yanıt verdi;

AKP ve yandaşlarının Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı çirkin boyutlara ulaşmıştır. Bunun son örneği ise bir derginin, devlet katında itibar gören malum gazeteye verdiği tam sayfa ilandır. İlanda, ölümünün 75. yılında tüm yurtta anılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatılarak “Olmasaydı da olurduk” ifadesi kullanılmıştır. Türk ulusunun Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili hassasiyetinin hoyratça ayaklar altına alan kendini bilmezleri şiddetle kınıyor, lanetliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bağımsızlık onurumuzun mimarı, emperyalizmi dize getiren tek ve eşsiz komutan, eşsiz devlet adamı, eşsiz kahraman, mazlum halkların ışığı Büyük Önderimiz’in manevi şahsiyetini incitenler, milyonların ve gelecek nesillerin manevi dünyasında hak ettikleri yeri alacaklardır.

Ata’sını kaybettiği 10 Kasım gününü ebedi matem günü ilan ederek, her 10 Kasım’da saat 9.05’te dünyanın gözlerini kamaştıracak bir vefa örneği göstererek ülkeyi sokak sokak ölüm sessizliğine büründüren halkımız, elbette Büyük Önderi’ni silmek isteyenleri inşa ettikleri kör karanlığa hapsedecektir.

AKP, arkasındaki güçler ve şakşakçılarının, Atatürk’ün ulusun kalbindeki yerini yok edebilmeleri olasılık düzeyinde dahi mümkün değildir. Onbinlerce yurtsever devrimci öğretmenin ve eğitim çalışanlarının can verdiği, her geçen gün katlanarak büyüyen Eğitim-İş’in, Atatürk’ün manevi şahsiyetiyle ilgili olarak gösterdiği özel hassasiyet, siyasi iktidarın ve yandaşlarının yoğun baskı ve yıldırma uygulamalarıyla, çağdaş Türkiye özlemimizi yok edemeyeceğini anlamasına yarar sağlayan meydan okumamızın bütünleyici parçasıdır.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Günün Diğer Haberleri