Eğitim İş:Eğitim Özrü Atamaları Derhal Yapılmalıdır

Eğitim İş:Eğitim Özrü Atamaları Derhal Yapılmalıdır

SENDİKA - 2013-05-17 00:07:35

Eğitim İş Genel Başkanı Veli DEMİR Halk Tv'de  geçtiğimiz hafta açıklanan öğretmenlerin eğitim özrünü engelleyen uygulama hakkında kazandıkları dava ile ilgili açıklamalar yaptı.

 

Kazandıkları dava sonucu ile İlgili düşüncelerini açıklayan Veli DEMİR,Milli Eğitim Bakanlığının ve bakanın her açıklamasında öğretmenlerin kendileri geliştirmeleri gerektiğini belirtiyor.Diğer taraftan öğretmenlerin eğitim özrünü yaptıkları yere tayin haklarını ellerinden alıyorlar.Biz bu konuda anayasamızda ve  yasalarımızda öğretmenlerimizin eğitim görme haklarının olduğunu ve bakanlığın bunu engellemeye çalışması hukuka aykırı olduğunu her defasında belirttik.

Bu dava sonucunda yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerimiz çalıştıkları okullara ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine eğitim özürlerinin olduğunu ve tayinlerinin yapılması için dilekçe vermeleri gerekiyor.İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden  olumsuz sonuç alınması durumunda öğretmenlerimizin en yakın il ve ilçe Eğitim İş temsilciliklerine başvurabilirler.Kendilerine hukuksal olarak yardım yapılacak ve dava açılacaktır.

Veli DEMİR Engelli öğretmen atamaları hakkında açıklamasında engelli öğretmenlerimize Ankara'da yapılan tüm açıklamalarında destek verdik ve vermeye devam edeceğiz.Geçen Milli Eğitim Bakanı döneminde engelli öğretmenlerimizin atamalarının yapılmıyordu.Şuan atama yapılacak olmasını olumlu buluyoruz ve geç kalınmış bir uygulama olarak görüyoruz.Bu öğretmen adaylarımızın hepsi eğitim fakültelerinden mezun olmuş hatta yüksek lisans ve doktora eğitimini yapanlar var.Bu öğretmenlerimizin atanmasını müjde olarak vermek yerine sosyal devletin bir gerekliliği olarak görüyoruz.Engellilerimize yönelik tüm düzenlemelerin yaşamın her aşamasında alınmasını ve engelli bireylerin yaşamlarının kolaylaştırılması gerektiğini düşünüyorum.

DEMİR Öğretmenlerin özür grubu atamaları hakkında açıklama yaptı ve burada bir yanlış anlamanın olduğunu ve bin küsür öğretmen özürleri olduğu halde atamasının yapılmadığını belirtti.Bu atamaların özür ataması olduğu unutulmamalı.Öğretmen sıradan normal tayin istemiyor.İl içi özür atamalarının açılması da doğrudur.Orada da yanlış il içi özür grubunda eğitim özrü gene yoktur.Şubat ayı içinde eğitim özrü de eklenmelidir.

Veli DEMİR yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI hakkında açıklamalarda bulundu.4+4+4 uygulamasında Nabi AVCI'nın komisyon başkanı olduğunu ve yangından mal kaçırırcasına yasayı geçirdiğini belirtti.Tüm bunlara rağmen biz geleneklerimize göre yeni bakana hoş geldin diyoruz ve başarılar diliyoruz.

Ama buna rağmen Milli Eğitim Bakanlığı ile öğretmenler arasında 10 yıllık AKP döneminde öğretmenler ile bakanlık arasında bir soğukluk yaşandı.Bunu gidermek için bizim isteklerimiz şunlardır;

  • Norm kadro fazlası öğretmenlerin ilin en ücra yerine atamaları durdurulmalıdır.

  • Okula başlama yaşı tekrar 72 aya geri çekilmelidir.Bu uygulamanın  sorunları okullarımızda görülmektedir.

  • Norm kadro fazlası olup denize düşen yılana sarılır misali alan değiştiren öğretmenlerimize bir hak tanımalıdır.

  • Kılık kıyafet yönetmeliğinin yanlış olduğu an dair açıklamalarda bulunuldu.Okullarda çok ciddi güvenlik sorunları oluşmaktadır.Bunu hemen değiştirmelidir.

  • Yönetici atamalarında hep yandaş sendikanın üyeleri şube müdürü,müdür yardımcısı ve okul müdürü olarak atanmaktadır.Sınavla hak eden,sınavı kazanmış öğretmenlere açık okullar açılmamıştır.Bunun en kısada yapılmasını istiyoruz.

  • Öğretmeni itibarsızlaştıran ALO 147 hattının kapatılmasını istiyoruz.

  • Bakan öğretmenlerle iyi ilişkiler geliştirmek istiyorsa diğer devlet memurlara verilen 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile öğretmenlere verilmeyen EK ÖDEME verilmelidir.

Tüm eğitim çalışanları özveriyle 2. dönemde de çalışmaktadır ve bu dönemde de çalışacaklardır.

Kılık Kıyafet Yönetmeliği konusunda açıklamalarda bulunan Veli DEMİR bu uygulamanın bir çok sakıncasının olduğunu belirtti.

eğitimciyizbiz.com özel haber

 

 

 

 

 

Günün Diğer Haberleri