100 Binlerce Sağlık Çalışanı Adaletsizliğe Karşı İş Bırakacak

100 Binlerce Sağlık Çalışanı Adaletsizliğe Karşı İş Bırakacak

SAĞLIK - 2015-03-06 10:10:54

-TAŞERON VE ÖZELLEŞTİRME İSTEMİYORUZ-

Bayraktar, taşeronlaşma uygulamalarının Türkiye’de kanayan bir yara olduğuna dikkat çekerek, sağlık gibi hayati bir alanda taşeronlaştırma uygulamasının yaygınlaştırılmak istenmesini asla kabul edemeyeceklerini belirtti.

Taşeron uygulamasının işyerlerine girmesi ile işyeri barışının da bozulacağını söyleyen Bayraktar, “Sağlık sektöründe taşeronlaşma çalışanların birçok hakkının gasp edilmesinin yanı sıra vatandaşa kaliteli bir hizmet sunulmasını da engelleyecektir. Bu nedenle sağlıkta taşeron ve özelleştirme istemiyoruz” dedi.

Tüm sağlık çalışanları için sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının oluşturulmasında ve de sürdürülmesinde hükümetin geç kaldığını ifade eden Bayraktar, “Sağlık çalışanları, çalıştıkları ortam ve son dönemlerde karşılaştıkları sıkıntılar nedeniyle yaşamlarından bezmiş durumdalar. Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin hala önüne geçilemedi. Sağlık çalışanlarının kendi sağlıklarını muhafaza edebilmeleri için ağır ve kötü çalışma koşulları iyileştirilmedi. Sağlıkçıların tamamı gelecek endişesi yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri’nde ki fazla ve esnek çalışma dayatmasına da son verilmesini isteyen Bayraktar, tüm bu sorunların çözüme kavuşması için 13-14 Mart tarihlerinde üyeleri ile birlikte alanlarda olacaklarını söyledi. (ANKA)

(HM/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri