Atanamayan İibf Mezunu Diplomasını Meclis'te 5 Kuruştan Satışa Çıkartı

Atanamayan İibf Mezunu Diplomasını Meclis'te 5 Kuruştan Satışa Çıkartı

ATAMA - 2015-03-04 21:09:08

ANKARA (ANKA)- Ataması yapılmayan İİBF mezunu Duygu Sarısülük, Meclis’te diplomasını 5 kuruştan açık artırmayla satışa çıkardı.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, atanamayan İİBF mezunlarıyla birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

İİBF Platformu sözcüsü Duygu Sarısülük, İİBF mezunlarının istihdam sorunlarını kamuoyuna duyurmak istediklerini belirterek, “Bizler atanamayan öğretmenler değiliz. Bizler ataması yapılmayan iktisadi idari bilimler fakültesi mezunlarıyız. Sayımız maalesef 90 ülkenin nüfusunu aşmış durumda. Ülke içerisinde kurulan küçük bir ülke gibiyiz adeta. 400 bin İBF mezunu olan 2015 Nisan ayında 20 bin kadro verilmesini yetkililerden talep ediyoruz” dedi.

-DİPLOMASINI SATIŞA ÇIKARDI-

Diplomasını 5 kuruştan satışa çıkaran Duygu Sarısülük, “Diplomamı 5 kuruştan açık artırmayla satışa çıkarmak istiyorum. Ne yazık ki hükümetin bize değer biçtiği fiyat budur, 5 kuruştur” diye konuştu.

Kendi diplomasını da gösteren Melda Onur da, “Bu da benim diplomam. Ben milletvekili olduğum için ben bunu satışa çıkarırsam aynı fiyattan çıkaramam çok ayıp olur. Meclis’te bu diplomaya sahip çok kişi vardır. Sayın Cumhurbaşkanıyla biz aynı okuldan ve hatta aynı mezunlar derneğindeyiz belki, çünkü ben mezunlar derneğinde de aktif olarak çalıştım. Bütün diğer vekil arkadaşlardan İİBF’lerin çığlığını artık duymalarını istiyoruz” dedi. (ANKA)

(MG/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri