SIKIYÖNETİM YASASINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş’le birlikte “İç Güvenlik Paketi”ni protesto etmek için Güvenpark’ta basın açıklaması yaptık, stant kurarak, “Sıkıyönetim Yasası’na Hayır” başlıklı bildirilerimizi dağıttık.

SENDİKA - 2015-02-26 18:56:25

Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş’le birlikte “İç Güvenlik Paketi”ni protesto etmek için Güvenpark’ta basın açıklaması yaptık, stant kurarak, “Sıkıyönetim Yasası’na Hayır” başlıklı bildirilerimizi dağıttık.

Genel Başkanımız Veli Demir, Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile Ankara 1 ve 2 No’lu Şubelerimizin katılımıyla Güvenpark’ta gerçekleştirilen eylemde, “AKP’nin yasası diktatörlük yasası”, “Faşizme karşı omuz omuza”,  “AKP yasanı al başına çal”, “Diktatörlük yasası AKP’nin yasası” sloganları atıldı.

Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük burada yaptığı açıklamada, “İç Güvenlik Paketi”nin hukukun genel ilkelerine, anayasaya ve evrensel hukuk değerlerine aykırı olduğunu vurguladı ve “Bireyler, yargı güvencesinden yoksun ve korumasız hale gelecek; demokratik hak ve özgürlükler iktidarın, iradenin ve polisin insafına bırakılacaktır” dedi.

Demokratik kitle örgütlerinin her türlü toplanma, gösteri ve yürüyüş hakkının terör eylemi kapsamında alınabileceğine dikkat çeken Kütük,  “Herkes yasa dışı örgüt üyesi sayılabilecek. Polise tanınan 48 saat gözaltı süresi nedeniyle siyasal iktidara ve hükümete karşı düzenlenecek demokratik hak arama eylemleri, eylem öncesinde yöneticilerinin gözaltına alınması nedeniyle fiilen engellenmiş olacaktır. Sadece demokratik ve barışçıl gösteriye katılanlar değil, herhangi bir adli olaydan karakola düşen yurttaş da savcının haberi olmaksızın 48 saate kadar gözaltında tutulabilecek; avukatına ve ailesine ulaşma hakkı fiilen engellenebilecek” ifadelerini kullandı.

Kütük, yasama, yürütme ve yargıdan oluşan erkler ayrılığının en önemli kurumlarından olan yargının yetkilerinin fiilen ortadan kaldırıldığının altını çizdi ve “Mülki amirlere ve polise tanınan silah kullanma da dâhil olağan üstü yetkilerle yaşam hakkı tehdit altına girecektir. Polis ile yurttaş karşı karşıya gelerek, sonuçların kestirilemeyecek toplumsal gerginliklerin ve patlamaların fitili ateşlenecektir” diye konuştu.

Eğitim İş Merkez Yönetim Kurulu

Günün Diğer Haberleri