İlk Defa Öğretmenlerden Uzman Atanacak

İlk Defa Öğretmenlerden Uzman Atanacak

ATAMA - 2015-02-25 21:34:06

ANKARA (ANKA) – MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, 75 uzman alımı için başvuruların alındığını anımsatarak, ilk defa öğretmenlerden uzman atanacağını belirtti.

Tekin, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca 75 uzman alımı için başvuruların alındığını ve değerlendirmelerin 2-11 Mart’ta yapılacağını kaydetti. Yapılan düzenlemenin, MEB’in bakanlık merkez teşkilatında, büyük oranda okullarda öğretmen olarak çalışanlar arasından uzman istihdam edilmesine imkan sağlanması için yapıldığına dikkat çeken Tekin, şunları ifade etti:

“Bu düzenlemeyle bir ilki de gerçekleştirerek, öğretmenlere uzman olabilmenin yolunu açtık. Ayrıca, saha tecrübelerinden, bakanlık merkez teşkilatında, karar alma mekanizmalarında yararlanma imkanı sağlanmış olduk. Mülakatlar sonrası, ilk defa öğretmenlerimizden uzman atayacağız. Bu öğretmenlerimize verdiğimiz değeri gösteriyor. Bunu eleştirenlerin bu noktaya dikkat etmesi gerekiyor. Her alan için ayrılan kadronun 3 katı kadar aday, mülakat sınavına tabi tutulacak. Mülakata çağrılacak adaylar yabancı dil puanlamasına göre sıralanacak ve başarılı olanlar da uzman olarak atanacak. Üç alan hariç diğer tüm alanlarda, mülakata çağrılan adayların tamamı en az C düzeyinde yabancı dil puanına sahip. Örneğin, bilişim teknolojilerinde mülakata çağrılacak en son kişinin yabancı dil puanı, 80. Ancak başta hukuk olmak üzere üç branşta ise yabancı dil düzeyi yüksek aday bulmak çok zor. Ama bu alanlarda da ihtiyacımızı, karşılamamız gerekiyor. Bu nedenle, bu alanda seçeceğimiz arkadaşların, 3 yıl içerisinde en az C düzeyinde yabancı dil belgesi getirmelerini arzu ediyoruz. Aynı uygulama uzman yardımcısı olarak istihdam ettiğimiz arkadaşlarımız için de geçerli. Herhangi bir yabancı dil skoru istemediğimiz uzman yardımcısı adayları, uzman yardımcılığı sürecinde yani üç yıl içinde kendilerinde beklenen yabancı dil skorunu elde ediyorlar.

-“YAZILI SINAVA ALMAYACAĞIZ”-

Uzmanlık için başvuran kişilerin yazılı sınava alınmayacağını bildiren Tekin, şunları ekledi:

“Çünkü alınacak uzmanlar zaten daha önce KPSS’ye girerek atanmış kişiler ya da başka bakanlıklarda uzman olarak çalışanlar. Mesela Maliye Bakanlığı’nda uzman yardımcısı olarak çalışmış veya bizde öğretmen olarak çalışıyor. Uzman adaylarımızın tamamı bulundukları pozisyonlara zaten merkezi sınavlarla yani KPSS ile gelmiş durumda. Bu insanları bir daha yazılıya sokmamıza gerek yok. Öğretmenlerimiz zaten birinci aşamayı, yazılı aşamasını geçmişler. Bunların içerisinde kendi ihtiyacımız olanları mülakatla alacağız. Şeffaf bir mülakat sınavı yapacağımız konusunda kimsenin şüphesi olmasın.” (ANKA)
(AYÇ/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri