Nöbet eylemine ilişkin şerh dilekçesi

Eğitim iş Sendikasından nöbet eylemine ilişkin dilekçe örneği yayınladı

SENDİKA - 2015-03-04 19:16:09

Eğitim İş Sendikasının önderliğini yaptığı ve üç yıldır devam eden nöbet eyleminde üyelerine okul idareleri tarafından verilen yazılar için şerh dilekçesi hazırladı.Bakanlığn nöbet eylemine katılan öğretmenlere haklarında yasal işlem yapacağını bildirdiği yazıları alan öğretmenler eğer bu yazıyı tebliğ tebellüğ defteri yada toplu imza siküsü ile alırsa bu dlekçeyi okula vermek durumundalar.

Öğretmenlerin haklı taleplerinden olan nöbet görevinin ücretlendirilmesi,norma sayılması ve nöbet görevinde öğretmenin görevlerinin hukuksal olarak tanımlanması taleplerinin istendiği eylemde sonuca ulaşılmak üzere.Milli Eğitim Bakanı Avcı öğretmenlere nöbet görevi karşılığı ücret ödenmesi için Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini belirtmişti.

İdareden nöbet eylemi ile ilgili yazıyı tebellüğ edilirken düşülecek şerh aşağıdadır:

“Nöbet eylemi sendikal faaliyet olduğu gibi, 87 nolu ILO sözleşmesinin 2. ve 3.  maddeleri, Anayasanın 53/2, 90/5. maddeleri ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin ve Danıştay'ın yerleşik kararlarına  göre yasal mevzuda uygundur. 87 no'lu ILO sözleşmesinin 3/2. maddesi uyarınca kamu otoritesi bu hakkı sınırlayacak veya bu hakkın  yasaya uygun şekilde kullanılmasına  engel olacak şekilde müdahalede bulunamaz. Bu sebeple hakkımda yasal olmayan işlem yapılmasını kabul etmiyorum. Yasaya aykırı olarak işlem yapanlar aleyhinde şikayetçiyim ve yasal haklarımı saklı  tutuyorum.”

NÖBET EYLEMİ ŞERH DİLEKÇESİ

Günün Diğer Haberleri