Okul müdürüne pantolon soruşturması

Denizli'de, soğuk yüzünden etek giyemeyip, belirlenen siyah renk yerine de farklı renkte pantolonla derse giren kız öğrencileri, öğrenim gördükleri ortaokuldan hanelerine gönderdiği ileri sürülen okul müdürü

SENDİKA - 2015-02-19 18:44:40

Denizli'de, soğuk yüzünden etek giyemeyip, belirlenen siyah renk yerine de farklı renkte pantolonla derse giren kız öğrencileri, öğrenim gördükleri ortaokuldan hanelerine gönderdiği ileri sürülen okul müdürü reaksiyon çekti. İl Ulusal Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul müdürü ile ilgili idari soruşturma başlatıldığını söyledi.
Kentte hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber Denizli merkezinde bir gün önce akşam başlayan kar yağışı ertesi çok sayıda kız öğrenci, okula pantolonla gitmeyi seçenek etti. Karaman Mahallesi'ndeki Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu'nda bir takım kız talebelerin yönetmelikte belirlenen siyah renk yerine, farklı renkte pantolonla derse girmesi üzerine, iddiaya göre, okul müdürü Baki Keçelioğlu sınıfları tek tek dolaştı. 90 kız talebeyi "Okulun tespit edildiği etek ile siyah pantolon dışındaki kıyafetlerle derse giremezsiniz" diyerek hanelerine gönderdi. Bir Takım erkek talebelerin de farklı renkte pantolon giydiği için okuldan evine sevk edildiği ileri sürüldü. Okul müdürünün bu yaklaşımına veliler reaksiyon gösterdi.
EĞİTİM- İŞ'İN AÇIKLAMASI
Velilere dayanak veren ve okul önünde basın açıklaması yapan Eğitim- İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, "Yaşanan vakası kınıyoruz. Hiç kimsenin çocukları eğitim ve öğretim hakkını engellemeye hakkı yoktur. Burada müdür haddini aşmıştır. Sabah okulda sınıfları gezen müdür eksi 3 derecede pantolon giyen kız öğrencileri hanelerine gönderdi. Anayasadaki eğitim öğretim hakkı, okul müdürü tarafından ihlal edilmiştir" dedi.
Öğrenci velisi Münir Anılır, kendi kızının da farklı renkte pantolon giydiği için okula alınmadığını, bu şekilde yaklaşık 90 talebenin okuldan çıkarıldığını ve hanelerine gönderildiğini söyledi.
İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Okul Müdürü Baki Keçelioğlu ile ilgili idari soruşturma başlatıldığını belirten İl Ulusal Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Konu intikal eder etmez derhal iki muavinimi görevlendirip, okula gönderdim. Okullarda bir kılık kıyafet seçimi var ama soğuk havada pantolon giyip gelen talebeyi geri gönderemezsiniz. O pantolon kirli de olsa kot da olsa talebeyi derse almak durumundasınız. İdari soruşturma başlatıldı" dedi.

Haberlersaglik.com

Günün Diğer Haberleri