MEB’den öğretmenlere “ortak sınav” semineri!

2015 yılı öğretmenlerin hizmetiçi eğitim programlarını açıklayan MEB'in 2015 yılı faaliyetleri arasında “Ortaöğretim Kurumlarında Ortak Sınav Uygulamaları ve Analiz Teknikleri Semineri” de yer alıyor.

EĞİTİM - 2015-01-26 23:29:47

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, öğretmenlerin bilgi ve becerilerini geliştirmek, verimliliklerini artırmak amacıyla düzenleyeceği 2015 yılı öğretmenlerin hizmetiçi eğitim programlarını açıkladı.

Duyuruda, “Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlerin bilgi ve becerilerini geliştirmek, verimliliklerini artırmak, bilimsel ve teknolojik gelişmelere uyumlarını ve üst görevlere hazırlanmalarını sağlamak amacıyla Bakanlığımız merkez teşkilatı birimleri ile taşra teşkilatı birimlerinin görüşleri alınarak hazırlanan ‘2015 Yılı Öğretmenlerin Hizmetiçi Eğitim Planı’ 15 Ocak 2015 tarihli Makam Onayı ile yürürlüğe girdi” ifadelerine yer verildi.

2002-2015 Yıllarında Planlanan Faaliyet Bilgileri İçin Tıklayın!

Liselere 2013-2014 yılından itibaren Ortaöğretim yönetmeliği ile ciddi yeni uygulamalar getirildi.

Bunlardan biri de yönetmeliğin 45.maddesine göre aynı derse giren öğretmenler yazılı sınavları “Ortak Sınav” ayrıca bu yazılı sınavların “Sınav Analizi”ni yapmaları gerekir.

MEB Ortaöğretim yönetmeliğinin 45.maddesi b fıkrası: “Aynı derse giren öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan tüm derslerin yazılı sınavları ortak yapılır ve ortak değerlendirilir. Sorular ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince birlikte hazırlanır ve sınav sonunda ilan edilir. Bu sınavların şube ve sınıflar bazında sınav analizleri yapılır. Konu ve kazanım eksikliği görülen öğrencilerin durumları, ders ve zümre öğretmenleri tarafından yeniden değerlendirilir.”

MEB, “Ortaöğretim Kurumlarında Ortak Sınav Uygulamaları ve Analiz Teknikleri Semineri” düzenledi.

Başvuru Yapmak İçin TIKLAYIN!

Buna göre Lise Matematik,Fizik, Kimya, Biyoloji,Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe grubu, Tarih ve Coğrafya öğretmenlerinin katılabileceği bu seminere 2015 Hizmet içi planında yer verildi.

16-20 Şubat 2015 tarihleri arasında Ortaöğretim Kurumlarında görevli Matematik-Fizik,Kimya ve Biyoloji Öğretmenlerinden 100 öğretmenin katılımı ile Rize/Çayeli’nde yapılacak seminerin son başvuru tarihi 2 Şubat 2015.

23-27 Şubat 2015 tarihleri arasında Ortaöğretim Kurumlarında görevli Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe grubu, Tarih ve Coğrafya Öğretmenlerinden 100 öğretmenin katılımı ile Mersin’de yapılacakseminerin son başvuru tarihi 5 Şubat 2015.

Günün Diğer Haberleri