Eğitim-İşten Yarı Yıl Değerlendirmesi

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, yarıyıl değerlendirmesinde bulundu.

SENDİKA - 2015-01-25 21:59:06

Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, iktidarın 2002’den bu yana uyguladığı eğitim faaliyetlerini eleştirdi. Okul yöneticilerinin adaletsiz ve insani olmayan bir kanunla görevlerinden alındığını iddia eden Sungar, "Eğitim tarihinin en önemli tasfiyesi gerçekleştirilirken, iktidar yandaş kadrolarını oluşturdu. Birinci döneme damgasını TEOG vurdu. Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında tercih dışı kalan ve tercih yapmayan öğrenciler, zorunlu olarak İmam Hatip okullarına yerleştirildi. Birçok öğrenci, kayıt bölgesinin dışındaki okullara yerleştirilme mağduriyeti yaşadı" ifadelerini kullandı.

Rotasyon konusunu da değerlendiren Eğitim-İş Şube Başkanı Sungar, “Okul müdürlerinden sonra sıranın öğretmenlere geldiğini gösteren rotasyonun önü açıldı. Bu öğretim yılının sonunda gerçekleştirilecek öğretmene rotasyonun şartlarının yönetmelik maddesiyle düzenlenmesi bekleniyor. Torba yasayla belirlenenler yavaş yavaş uygulanmaya başlandı” dedi.

Dönemin son kaosunun da e-okulda yaşandığını ifade eden Ebru Sungar şunları kaydetti:

“Teknolojik dayatmalarda ve uygulamalarda önceliğini koyan bakanlık e-okul sisteminde çöktü. Bugünkü teknoloji çağında öğretmen, sisteme notunu girme noktasında bile ulaşamadı. Milli Eğitim Bakanlığı, Hizmet Vakfı ile protokol sonucu bu dönem pansiyonlu okullarda Değerler Eğitimi adı altında din ve ahlak dersi ile gönüllere sevgi seminerleri verilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı yine öğretmenini yok saymış, Değerler Eğitimini veremeyecek kadar değersiz görmüştür. Ne yazık ki eğitimimiz özgür değildir."

Günün Diğer Haberleri