Bakan Avcı: Sınavların Güvenliği Konusunda Bizim Endişemiz Yok

Bakan Avcı: Sınavların Güvenliği Konusunda Bizim Endişemiz Yok

EĞİTİM - 2015-01-23 11:57:19

ANKARA (ANKA) – Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Sınavların güvenliği, sağlıklı yapılıp yapılmadığı konusunda bizim endişemiz yok. Sınav güvenliği sağlanmış, sorular soru sorma tekniğine uygun olarak hazırlanmış, cevaplar da uygun bir şekilde değerlendirilmiş. Hiçbir sorun yok” dedi.

 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilk yarıyılı tamamlanıyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 18 milyon öğrenci bugün karne heyecanı yaşıyor.

Bakan Avcı, Çağatay İlkokulu’nda öğrencilere karne dağıttı. Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı, TEOG'da 4 bin 742 öğrenci birinci olmasına ilişkin şunları söyledi:

“Sınavların güvenliği, sağlıklı yapılıp yapılmadığı konusunda bizim endişemiz yok. Sınav güvenliği sağlanmış, sorular soru sorma tekniğine uygun olarak hazırlanmış, cevaplar da uygun bir şekilde değerlendirilmiş. Hiçbir sorun yok; ancak çocuklarımızın bu başarısıyla sevinmemiz lazım. Buna birtakım soru işaretleriyle gölge düşürmek yerine daha çok sayıda öğrencimizin aynı başarıyı göstermesini dilememiz lazım. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Özelliklere öğretmenlerimize bugün çok teşekkür ediyorum. Bugün, çocuklarımız karnelerini alıyor, bu karneler sadece çocuklarımızın değil, başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere, hepimizin karneleridir, medyanın da karnesi bunlar. Sizin de eğitim konusuna gösterdiğiniz duyarlılığın bu karnelerde payı var. Dolayısıyla hepimiz bir şekilde eğitimdeki durumumuzu görüyoruz. Bu sonuçlar, daha iyiye gitmekte olduğumuzun göstergeleridir, eleştirilecek değil, sevinilecek bir durumdur.” (ANKA)
(AYÇ/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri