Öğretmene çifte soruşturma

Savcıdan öğretmenlere “iş bırakma” soruşturması. Geçen 24 Eylül’de Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikalarının ortak yaptığı iş bırakma eylemine katılan öğretmenlere, çocuğu öğrenci olan savcı tarafından soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

SENDİKA - 2015-01-20 17:35:56

Çeşme’de Namık Kemal İlkokulu’na çocuğunu bıraktığı sırada öğretmenlerin okula gelmediğini gören Çeşme Cumhuriyet Savcısı Davut Yılmaz, polise talimat vererek öğretmenlerin görevde olmadıklarının tutanak altına alınmasını istedi. Bu işlemin ardından Yılmaz, eyleme katılan 10 öğretmen hakkında soruşturma açtı. Üç sendikanın ortak aldığı kararla eylem yapan öğretmenler, daha önce Çeşme Milli
Eğitim Müdürlüğü kanalıyla soruşturulmuş, savunma veren öğretmenler hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştı. Şimdi de savcılığın açtığı soruşturma üzerine Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne savunmalarını veren öğretmenler, “O tarihte sendikanın aldığı grev kararını uyguladıklarını” vurguladı.

Çifte soruşturmaya tepki gösteren Eğitim İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bülent Turan, 24 Eylül’de yapılan iş bırakma eyleminin “haklı” ve “hukuki” olduğunu söyledi. Turan, “İdari soruşturmadan sonra savcı kanalıyla böyle bir şeyin yapılmasını kabul etmek mümkün değildir. Savcı Davut Yılmaz’ın da okula giderek polise tutanak tutturmasının kabul edilebilir bir yanı yoktur. Savcının hak arama eylemine saygı duyması gerekirken, devletin ona verdiği yetkiyi kullanarak böyle bir şeyin içine girmesi yanlıştır. Sendikasının aldığı kararı uygulayan 10 öğretmene bir savcının okula gelip tutanak tutturması, bu tutanakla soruşturma açtırması tam anlamıyla bir skandaldır” diye konuştu.

Cumhuriyet

Günün Diğer Haberleri