SENDİKA KARARIYLA NÖBET TUTMAYAN ÖĞRETMENE CEZA VERİLEBİLİR Mİ?

Eğitim İş Genel Örgütlenme Sekreteri Hikmet PALA'nın Burdur Maarif Müfettişleri Başkanlığından Gönen Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yazısına istinaden aldığı görüş yazısı

EĞİTİM - 2015-01-17 14:44:16

 

SENDİKA KARARIYLA NÖBET TUTMAYAN ÖĞRETMENE CEZA VERİLEBİLİR Mİ?
Gönen Milli Eğitim Müdürlüğü Okul müdürlüklerine gönderdiği 07.01.2015 tarih ve 166023 sayılı Nöbet Görevi konulu yazısında şunları belirtmektedir: Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde ve Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 91 maddesinde "Nöbet görevine özürsüz olarak gelmeyen öğretmen hakkında derse özürsüz olarak gelmeyen öğretmen gibi işlem yapılır." "Bu itibarla nöbet görevi öğretmenin asli görevi sayılır. Nöbet görevine özürsüz olarak gelmeyenler asli görevlerini de yerine getirmemiş sayılacaklardır." 
Eğitim-İş sendikası, nöbet tutmama eylemi yapmaktadır. Sendika MYK sının bu konuda kararı bulunmaktadır. Sendikanın 26.12.2014 tarih ve 146 sayılı kararı gereği öğretmenler okullarına önceden dilekçe vererek nöbet tutmayacaklarını belirtmekte ve 12 Haziran 2015'e kadar nöbet tutmayacaklarını ifade etmektedirler.
Sendikanın kararı ve Gönen MEMin söz konusu resmi yazısı ışığında Nöbet Tutmayan öğretmenlere ceza verilebilir mi?
Saygılarımla..
 

 

Hikmet Pala
Eğitim İş Genel Örgütlenme Sekreteri


Sayın Hikmet PALA Bey,www. memden15.gen.tr adlı web sitemize bıraktığınız aşağıdaki mesajınız incelenmiş olup, eylemin sendikal faaliyetler kapsamında olduğu, MEB hukuk müşavirliği, Danıştayın çeşitli kararlarından anlaşılmakta olup verilen/verilecek disiplin cezası usulsüz olur, ceza verilmesi durumunda idari yargıya gidilmesi durumunda iptal ettirilir.

İyi çalışmalar dilerim.



 
Günün Diğer Haberleri