Bakan Avcı: Kağıt Üzerinde Çok Parlak Gibi Görünen Tasarılar Sahada Farklı Neticeler Verebiliyor

Bakan Avcı: Kağıt Üzerinde Çok Parlak Gibi Görünen Tasarılar Sahada Farklı Neticeler Verebiliyor

EĞİTİM - 2015-01-04 21:12:50

-Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, illerde eğitim sorunları üzerine yaptıkları toplantıların bugüne kadar çok faydasını gördüklerini söyleyerek, “Çünkü Ankara’da masa başında kağıt üzerinde çok parlak gibi görünen bazı projeler, uygulamalar, tasarılar sahada farklı neticeler verebiliyor. O bakımdan herhangi bir konuda bir proje geliştirdiğimiz zaman bir uygulamaya geçmeden önce mutlaka onun nihai uygulayıcısı olan öğretmenlerimizle, eğitim yöneticilerimizle, okul müdürlerimizle, ilçe müdürlerimizle, şube müdürlerimizle tartışarak olgunlaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

 

ŞIRNAK(ANKA) – Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, illerde eğitim sorunları üzerine yaptıkları toplantıların bugüne kadar çok faydasını gördüklerini söyleyerek, “Çünkü Ankara’da masa başında kağıt üzerinde çok parlak gibi görünen bazı projeler, uygulamalar, tasarılar sahada farklı neticeler verebiliyor. O bakımdan herhangi bir konuda bir proje geliştirdiğimiz zaman bir uygulamaya geçmeden önce mutlaka onun nihai uygulayıcısı olan öğretmenlerimizle, eğitim yöneticilerimizle, okul müdürlerimizle, ilçe müdürlerimizle, şube müdürlerimizle tartışarak olgunlaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şırnak programı kapsamında eğitim yöneticileri ve öğretmenlerle Şehri Nuh Otel’de bir araya geldi. Bakan Avcı’nın yanı sıra Vali Hasan İpek'in de katıldığı programda Vali Yardımcısı Mustafa Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve şube müdürleri ile Şırnak'ta çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler de yer aldı.

Eğitim yöneticileri ve öğretmenlerle yapılan istişare toplantısı öncesi kısa bir açılış konuşması yapan Vali Hasan İpek, “Çok değerli büyüğümüz Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı Hocamızı Şırnak'ta ağırlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Kendisine bu vesile ile hoş geldiniz şeref verdiniz diyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı ise gittikleri illerde mümkün oldukça farklı branşlardan kişilerle bir araya gelerek, genel olarak eğitimin sorunlarını, Milli Eğitim Bakanlığındaki uygulamaları ve yapılmakta olan veya yapılması planlananları istişare ettiklerini söyledi.

Bu toplantıların bu güne kadar çok faydasını gördüklerini belirten Avcı, “Çünkü Ankara'da masa başında kağıt üzerinde çok parlak gibi görünen bazı projeler, uygulamalar, tasarılar sahada farklı neticeler verebiliyor. O bakımdan herhangi bir konuda bir proje geliştirdiğimiz zaman bir uygulamaya geçmeden önce mutlaka onun nihai uygulayıcısı olan öğretmenlerimizle, eğitim yöneticilerimizle, okul müdürlerimizle, ilçe müdürlerimizle, şube müdürlerimizle tartışarak olgunlaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu toplantıların ayrıca yereldeki bazı sorunların iletilmesine ve mümkünse çözülmesine de vesile olduğunu kaydeden Avcı, “Bu güne kadar da bu konularda güzel örnekler yaşadık. Gittiğim vilayetlerde öğretmen arkadaşlarımızı hem genel olarak eğitimle ilgili söylediklerini hem de özelde kendi bulunduğu ilde, ilçede, beldede veya köydeki okullarda yaşadıkları ve sorun olarak gördükleri varsa çözüm önerileri ile birlikte konuşmaya fırsat buluyorum. Bu bakımdan toplantıları biz çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, eğitim yöneticileri ve öğretmenlerle yapılan istişare toplantısı basına kapalı devam etti. Toplantı sonrası Milli Eğitim Bakanı Avcı ve Vali İpek, öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. (ANKA)

(HM/OLÇ)

Günün Diğer Haberleri