Yürüyüşte Üçüncü Gün:Maraş Katliamı-Yolsuzluklar-Emek Sömürüsü Lanetlendi!

Yürüyüşte Üçüncü Gün:Maraş Katliamı-Yolsuzluklar-Emek Sömürüsü Lanetlendi!

SENDİKA - 2014-12-20 01:35:07

   Laik Eğitim ve Emeğe Saygı yürüyüşünün üçüncü gününde ilk durak Bursa oldu. Bursa'da çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileriyle karşılanan yürüyüş kolu korteji kent meydanına kadar yürüdü. Cumhuriyet Değil AKP Yıkılacak, Mustafa Kemal'in Öğretmenleriyiz, Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz, Saraya Değil Eğitime Bütçe sloganları atıldı.

                Bursa'da yapılan basın açıklamasında Eğitim İş Genel Başkanı  Veli Demir, öncelikle Maraş Katliamının yıldönümünde katledilen insanların faillerinin hala bulunamamasını kınadı. Katliam ve linç kültürünün besleyicisi olan siyasal çizgileri lanetledi. Böylesi katliamların yaşanmamasının en önemli yolunun tam demokratik bir düzen gerçekleştirmekten geçtiğini belirten Demir, ötekileştiren tutumların yeni katliamlara kapı araladığını belirterek siyasal iktidarın mevcut politikalarını eleştirdi.

                17 Aralık operasyonunun yankılarını baskı ve sansürle silmeye çalışan siyasal iktidarın çabalarının yolsuzluk ve rüşvet lekesini ortadan kaldırmaya yetmeyeceği ifade edildi. Eğitim-İş olarak bu yolsuzluk ve rüşvet olaylarını her fırsatta kamuoyuna hatırlatacağımız belirtildi.

                Ayın 21'inde TBMM'de bütçe görüşmelerinin son bulacağı belirtilen açıklamada, bütçenin emekçilerin aleyhine sermayenin lehine bir bütçe olduğu ve ülkede yaşanan sömürüyü derinleştireceği belirtildi.

                İnegöl ve Bozüyük'te yapılan yürüyüş ve açıklamalarda da "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı" yürüyüşünün gerekçeleri açıklandı. Emek sömürüsünün AKP iktidarında derinleştiği, eğitim sistemi üzerinde gerici yapılanmanın arttığı ve eğitim emekçilerinin maddi kayıplar yaşadığı vurgulandı.

                Yürüyüşün üçüncü gününde son durak Eskişehir'di. Kalabalık bir kitle tarafından karşılanan yürüyüş kortejimiz büyük bir coşkuyla karşılandı. Veli Demir, yaptığı açıklamada şehrin Mustafa Kemal'in karargahı olduğunu vurguladı ve Ali İsmail Korkmaz'ın faşizme direnirken alçakça katledildiğini ifade etti. Sınıf dayanışmasının bir örneği olarak Yatağan'da özelleştirmeye karşı eğitim emekçilerinin de direndiğini ve yürüyüşün bu nedenle oradan başladığı belirtildi. Özelleştirmelerin bir ülkenin yerüstü ve yeraltı kaynaklarını sermayeye peşkeş çektiğini belirten Demir, aynı zamanda bu politikaların taşeronlaştırmayı artırdığını, iş güvenliğinin azalmasını ve güvencesiz çalışmayı da tetiklediğini ifade etti.

                Bütün yaşamı yeniden yaratanların emekçiler olduğu vurgusuyla tüm yurtseverler yarın yapılacak Ankara'daki büyük buluşmaya davet edildi.

                Laik Eğitim ve Emeğe Saygı yürüyüşü yarın saat 10:00'da gerçekleştirilecek basın açıklamasıyla son bulacak.

               

Günün Diğer Haberleri