Yürüyüşte Birinci Gün

Eğitim-İş'in unutturulmak istenen 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu tekrar hatırlatmak, Türkiye'deki emek sömürüsünü teşhir etmek ve eğitimde yaşanan erozyona dikkat çekmek amacıyla başlattığı yürüyüşün birinci günü tamamlandı.

SENDİKA - 2014-12-17 10:46:44

Özelleştirmelere karşı çıkmak ve sınıf dayanışmasının önemli bir örneğini ortaya koymak amacıyla Yatağan'dan başlayan yürüyüş önce Aydın, Torbalı ve İzmir'de gerçekleştirilen basın açıklamalarıyla tamamlandı.

Aydın'da karşılaşılan polis barikatı, Eğitim-İş Aydın örgütünün yoğun çalışması, demokrasi güçlerinin saflarımıza katılımı ve Aydın halkının büyük desteğiyle yarıldı ve geniş katılımlı bir basın açıklamasıyla gerçekleştirildi. Siyasal iktidarın yolsuzluklara batmış yüzü teşhir edilirken emek sömürüsüne yönelik gerçekler dile getirildi. AKP iktidarıyla birlikte eğitim sisteminde yaşanan sorunlar anlatıldı ve eğitim emekçilerinin yaşamış olduğu zorluklar ifade edildi.

Torbalı'da çevre ilçelerden de gelen örgüt emekçileriyle birlikte gerçekleştirilen basın açıklamasında da yürüyüşün amaçları dile getirildi.

İzmir'de AKP faşizminin yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Meşru hakkını demokratik yollardan kullanmak isteyen örgütümüze yönelik yine devletin kolluk güçleri gerçekleri gizlemek için tedbirlerini almıştı. Saatlerce polis barikatının kalkması için direnen kortejimize bir müddet sonra polis izin vermek zorunda kaldı.

Yapılan basın açıklamasında yürüyüşün temel gerekçeleri açıklanırken, siyasal iktidarın baskıcı yöntemleri de kınandı.

"Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü" önümüzdeki günlerde Manisa-Soma-Balıkesir-Bursa-Eskişehir-Ankara hattında devam edecek. Yürüyüş boyunca demokratik kitle örgütlerinin ve yurtsever siyasi örgütlerin desteğiyle karşılaşan Eğitim-İş kamuoyunu bilinçlendireceği açıklamalarına devam edecek.

Günün Diğer Haberleri