Necip Fazıl'ın Ünlü Eseri ?Sabır Taşı' Seyircisiyle Buluştu

Necip Fazıl'ın Ünlü Eseri ?Sabır Taşı' Seyircisiyle Buluştu

KÜLTÜR&SANAT - 2014-12-06 10:05:37

-Türk Edebiyatının usta kalemlerinden Necip Fazıl Kısakürek’in Devlet Tiyatrolarındaki üçüncü eseri, “Sabır Taşı” seyirciyle buluştu. Oyun, Aralık ayı boyunca sahnelenmeye devam edecek.

ANKARA(ANKA) -Türk Edebiyatının usta kalemlerinden Necip Fazıl Kısakürek’in Devlet Tiyatrolarındaki üçüncü eseri, “Sabır Taşı” seyirciyle buluştu. Oyun, Aralık ayı boyunca sahnelenmeye devam edecek.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Tiyatroları, 1940 yılında Necip Fazıl Kısakürek tarafından yazılmış ve bugüne kadar hiç sahnelenmemiş bir eser olan “Sabır Taşı” isimli oyunu sahneye taşıdı. Necip Fazıl’ı, “Bir Adam Yaratmak” isimli eseriyle ilk kez 21 yıl önce sahnelerine taşıyan Devlet Tiyatroları, geçtiğimiz sezon sahnelediği “Para” isimli oyunun kapalı gişe oynandığını ifade etti. Oyun, sabrın ve iyiliğin sembolü olan bir genç kızın başından geçenleri anlatıyor. Servet Aybar’ın yönettiği oyunda; Aslı Artuk Şener, Özlem Gür, Ayla Alevok, Eda Yılmaz Yener, Bülent Türkmen, Yasin Erol, Betül Tirben, Aral Seskır, Rıza Eliaçık ve Berkan Görgün rol alıyor. “Sabır Taşı” isimli oyun Aralık ayı boyunca Stüdyo Sahnede seyirciyle buluşacak.

“Sabır Taşı” adlı oyun,  7 Aralık Pazar günü saat 15.00’da,  9 Aralık Salı günü saat 20.00’de, 12 Aralık Cuma günü saat 20.00’de, 14 Aralık Pazar saat 15.00’te Devlet Tiyatroları Sosyal Tesisleri / Macunköy adresinde izleyiciyle bir arada olacak.  Stüdyo Sahne’deki temsiller için oyundan bir saat önce Büyük Tiyatro otoparkından hareket eden seyirci servisi, oyun bitiminde de hareket noktasına dönüş hizmeti verecek. (ANKA)

(HLN/ORH)

Günün Diğer Haberleri