EĞİTİM İŞ İZMİR ŞUBELERİ KARANLIĞI AYDINLATMAK BÜTÇEDEN HAKLARINI ALMAK İÇİN YÜRÜDÜLER

Eğitim İş Sendikası İzmir Şubeleri, 24 Kasım 2014 Pazartesi akşamı saat 18.00’de, Basmane’deki Fuar 9 Eylül Kapısı önünde toplanarak "Karanlığı aydınlatmak için yürüyoruz, Bütçeden Hakkımızı İsiyoruz" pankartı ile meşalelerle Konak'a yürüdüler

SENDİKA - 2014-11-26 00:34:24

Konfederasyona bağlı diğer sendikaların ve Ulusal Eğitim Derneği’nin destek verdiği eylem, meşalelerin yakılmasıyla başladı.
Yürüyüş başlamadan önce, ‘’NÖĞMEN’’ adını verdikleri kahraman, kendi özel kıyafetiyle ortaya çıktı. Mikrofondan yapılan ‘’polisin cop ve biber gazına, müdürlerin keyfi uygulamalarına karşı bizim de Nöğmen’imiz var. Bundan sonra bize karşı hukuksuz tavır takınırken dikkatli olun’’ anaonsunun ardından Nöğmen polislere karanfil dağıttı.

Yürüyüşe CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve HülyaGüven CHP, DSP ve İP İzmir İl başkanları katıldı. Yürüyüş kolu Gazi Bulvarı üzerinden Konak Meydanı’na ulaştı.
Yürüyüş boyunca, ‘’Mustafa Kemal’in Öğretmeniyiz, Angaryaya Hayır!, Nöbet Ücretini alacağız, Enflasyon farkını söke söke alırız  Aksaray’a Değil Öğretmene Bütçe’’ sloganları atıldı.
Yürüyüş İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde Eğitim İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ömer Değirmenci’nin yaptığı basın açıklamasıyla sona erdi.
Değirmenci, AKP yandaşı sendikanın, toplu görüşmedeki hükümet teklifini kabul etmesi nedeniyle, öğretmenlerin enflasyon farkını alamadığını. Öğretmen maaşlarını AKP hükümetleri döneminde %30 seviyesinde düştüğünü, okullarda öğretmenlerin tuttuğu nöbete ücret verilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini, yapılan hukuksuz uygulamalar sonucu ‘’Devlet Memuru’’ değil de ‘’Hükümet Memuru’’ yaratıldığını, Eğitimde sabahtan akşama yapılan değişikliklerle, tüm okulların imam hatiplere dönüştürülmek istendiğini vurguladı.
Eylem yapılan basın açıklamasının ardından sessizce sona erdi.

Günün Diğer Haberleri