BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK ONUR ÖDÜLÜ TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU’NA VERİLDİ

Eğitim-İş Antalya Şubesi’nin Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü’ne bu yıl TBB Başkanı Metin Feyzioğlu layık görüldü.

SENDİKA - 2014-11-25 17:58:29

Eğitim-İş Antalya Şubesi’nin Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü’ne bu yıl TBB Başkanı Metin Feyzioğlu layık görüldü.

Metin Feyzioğlu’na ödülü, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Antalya Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.

Feyzioğlu törene, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar nedeniyle bu ödüle ilk layık görülen Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın ile birlikte geldi.

Törene CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı, Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Gürkut Acar ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na ödülünü Genel Başkanımız Veli Demir ile Antalya Şube Başkanımız Mehmet Balık verdi. Feyzioğlu bugüne kadar birçok ödül aldığını, ancak bu ödülü hiç unutmayacağını söyledi.

Kürsüyü bırakıp sahnenin önünde davetlilere seslenen Feyzioğlu, ümitlerinin kırıldığı anda Seydişehir'de dinlediği klasik müziğin kendisine 'Cumhuriyet buralara kadar ulaşmış' diyerek, moral bulduğunu söyledi.

Hiçbir yere değil insanların yüreğine talip olduğu için Türkiye'yi karış karış gezdiğini anlatan Feyzioğlu, "Yola çıktığım günkü insan değilim. Şov mu yapıyoruz, hadi birlikte yapalım. Umutsuz olmayın. Dünyada hiçbir faşist diktatörlük kalmamıştır. Özgürlük emin olun yine kazanacaktır" dedi.

2002'DE 24, 2014’TE 14 ÇEYREK ALTIN

Genel Başkanımız Veli Demir ise yaptığı konuşmada, bu dönemde cesarete ihtiyaç olduğunu, çünkü kocaman kocaman saraylar varken adaletin olmadığını söyledi. Bu dönemde cesaretli davranıp, adaletin var kılınmaya çalışılması gerektiğini vurgulayan Demir, Feyzioğlu’nun da bunun için uğraş verdiğini aktardı. Demir, “İşleri güçleri cumhuriyetin değerlerini yok etmek. Mustafa Kemal ne yaptıysa tersini yaptılar” dedi ve öğretmenlerin yattığı, fazla maaş aldığı yönündeki hükümet temsilcilerinin sözlerini hatırlattı. Demir, 2002’de göreve yeni başlamış bir öğretmenin maaşıyla 24 çeyrek alınabiliyorken, bugün altın fiyatları gerilemiş olmasına rağmen 14 çeyrek altın alınabildiğini söyledi. Öğretmenin 2002’den bu yana maaşında yüzde 42’ye yakın ekonomik kayba uğradığını belirten Demir, "Türkiye’de lafta ulusal gelir büyümüş, kişi başına milli gelir 10 bin dolara yükselmiş. O halde pastadan öğretmenler niye pay alamamış. Bu açıdan bakıldığında da yüzde 50-60 kaybımız var, hem de maaşımızdan kaybetmişiz" dedi.

AVRUPA'DA 44 BİN, TÜRKİYE'DE 11 BİN DOLAR
Lise mezunu bir polisin öğretmenden yüzde 22 daha fazla maaş aldığını belirten Demir, şöyle konuştu:
“Türkiye’de öğretmen 1810 saat çalışır, Avrupa’da ise 1650 saat. 160 saate yakın fazla çalışıyoruz ama bizde öğretmenin yıllık geliri 11 bin dolar, Avrupa’da 44 bin dolar. Bu da Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanının söylediklerinin doğru olmadığını göstermektedir."
Eğitim İş’in araştırma sonuçlarından da bahseden Demir, yüzde 93’ünün gelir yetersizliği yaşadığı, yüzde 84’ünün gelir düşüklüğünün verimi de düşürdüğü, yüzde 68’inin çocuklarının gereksinimini sağlayamadığı, yüzde 60’ının ekonomik yetersizlik nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığı, yüzde 69’unun da “daha iyi gelir getiren bir iş bulursam bırakırım” dediği sonuçların çıktığını kaydetti.

350 BİNE YAKIN ATANAMAYAN VAR
Bu sonuçların iç karartıcı, kan ağlatan sorunlar olduğunu belirten Demir sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı hamaset nutukları atmayı bırakın. 55- 60 bin ücretli öğretmen var. Normal öğretmen 2 bin 300 lira maaş alırken, ücretli 700 lira alıyor ve siz bundan aynı verimi bekleyebilir misiniz? Derhal son verilsin çünkü sokakta 350 bine yakın atanamayan öğretmen var. MEB’in 120 bin öğretmen açığı var. Bunların atamaları yapılmalıdır."

Antalya Şube Başkanımız Mehmet Balık da “Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü”nün bu yıl 6'ncısını verdiklerini ifade ederek, “Bu yıl ki ödülü Atatürk ilke ve devrimlerine ve cumhuriyete sahip çıkan, tüm engellemelere rağmen iktidara ve yöneticilerine, sosyal hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve demokrasi dersi vermesi nedeniyle Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na veriyoruz" dedi.

Öğretmenlerden oluşan müzik grubunun mini bir konser verdiği törende, emekli olan sendikamız üyesi öğretmenlere de plaket ve karanfil verildi.

Genel Başkanımız Veli Demir, ödül töreni öncesi Burdur ve Uşak Şubelerimiz ile Afyonkarahisar İl Temsilciliğimizi ziyaret etti, Salihli İlçe Temsilciğimizin 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle gerçekleştirdiği etkinliğe katıldı.

Günün Diğer Haberleri