Eğitim-Bir-Sen: Karma eğitimin kaldırılması için taleplerimiz olacak

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanvekili Ahmet Özer: "Veliler çocuklarını karma eğitim veren okullara ya da tekli eğitim veren okullara gönderebilir. 2001 yılında Almanya, 2005 yılında İngiltere karma eğitimden vazgeçti. Temel okullarda 3 argüman olumlu yönde geliştiyse hala 'karma eğitiminin mecburiyeti vardır' diye dayatmanın bir anlamı yoktur. Karma eğitimin kaldırılması konusunda taleplerimiz, tekliflerimiz olacak.

EĞİTİM - 2014-11-16 20:03:31

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan vekili Ahmet Özer muşta Eğitim Bir sen  il kongresinde konuştu. Karma eğitime karşı olduklarını ve bu konuda gerekli girişimleri başlatacaklarını belirten Özer sözlerine şöyle devam etti.
 
“Veliler çocuklarını karma eğitim veren okullara ya da tekli eğitim veren okullara gönderebilir. 2001 yılında Almanya, 2005 yılında İngiltere karma eğitimden vazgeçti. Temel okullarda 3 argüman olumlu yönde geliştiyse hala ‘karma eğitiminin mecburiyeti vardır’ diye dayatmanın bir anlamı yoktur. Karma eğitimin kaldırılması konusunda taleplerimiz, tekliflerimiz olacak. Avrupa’da din eğitimi okul öncesinde başlıyor. Hatta dersleri papazlar veriyor. Biz de ise din eğitimi dördüncü sınıftan başlıyor. Din eğitimi derslerinin Avrupa’da olduğu gibi okul öncesinden başlaması gerekir.”
Günün Diğer Haberleri