BAKANLIK MÜDÜR GÖREVLENDİRMELERİNDE NEDEN YAZILI SINAVDAN KORKUYOR

BAKANLIK MÜDÜR GÖREVLENDİRMELERİNDE NEDEN YAZILI SINAVDAN KORKUYOR

ATAMA - 2014-10-28 08:27:18

Müdür görevlendirmeleri için yapılan Mülakat sonuçları İllerden gelmeye başladı.Açıklanan sonuçlarda mülakat öncesinde de tahmin edildiği gibi iktidara yakınlığı ile tanınan sendikanın üyesi adayların çokluğu şikayetleri gelmeye başladı.Bu sonuç aslında şaşırtıcı değil.Yeni yönetmeliğin çıkmasının ardından Okul müdürlerinin listelerinin hazırlandığı söylentileri çok konuşulmuştu.Bu konuda basın açıklaması yaparak sendikalar kamuoyu oluşturmak istemişti.

Mülakat sonuçlarında verilen puanların hangi kriterler ile verildiği hala belirsizliğini koruyor.Adaylar neler dikkat edilerek elendiklerini veya başarılı olduklarını  bilmiyor.Yönetmelikte belirtildiği gibi

Sözlü sınav konuları ve puan değerleri

MADDE 20  (1) Sözlü sınavda adaylar;

a) Mevzuat (T.C. Anayasası, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve ilgili diğer mevzuat),

b) Analitik düşünme ve analiz yapabilme kabiliyeti,

c) Temsil kabiliyeti ve liyakat düzeyi,

ç) Muhakeme gücü ve kavrayış düzeyi,

d) İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti,

e) Genel kültür,

yönlerinden değerlendirilir.

(2) Birinci fıkraya göre yapılacak değerlendirmede (a) bendinin ağırlığı yüzde elli, (b) ila (e) bentlerinin her birinin ağırlığı ise yüzde ondur.

(3) Sözlü sınavda 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır.

Adaylar tüm bu kriterlerden hangisinden kaç puan aldıklarını bilmiyor.

Sözlü sınavlarda sorulan soruların yukarıda belirtilen mevzuat dışından sorulduğu,bazı adayların soruların arkasına cevaplarını yazıp imzaladığı bazı adayların ise bunu yapmadıkları belirtilmekte.

Ayrıca Danıştay'ın defalarca iptal etmesine rağmen bakanlık mülakatkarda görüntü ve ses kaydı yapmamakta da ısrar ediyor.

Şube Müdürlüğü atamalarının hem Danıştay'da hem de İdare Mahkemesinde iptal edilmiş olmasına rağmen bakanlık neden hala sözlü sınav yapmakta ısrarcı.

Nimet BAŞ'ın Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde eğitim sendikalarının tamamı çağrılarak fikirleri alınmış,yazılı sınav yapılarak yönetici atanmasına karar verilmişti.Bu dönemde yapılan yönetici atamalarının hiç birine ne bireysel nede sendikalar dava açmamıştı.

Yazılı sınav isteği bu kadar yüksek iken bakanlık mülakattaki şaibeler devam ederken neden bu kadar ısrarcı?

Söylendiği gibi iktidara yakınlığı ile bilinen sendikanın mı isteği mülakat?

Yazılı sınav yapılması durumunda malüm sendikanın üyelerinin başarısız olacağı mı düşünülmekte?

Bakanın en önemli özelliğinin iletişim olduğu belirtilirken neden sayın bakan tüm sendikalarla görüşmüyor?

Sözlü sınavlar söylenildiği gibi kadrolaşma için mi kullanılmakta?

Günün Diğer Haberleri