Öğretmenlerin eş durumundaki yeni düzenleme ile oluşacak mağduryet mecliste meb bakanına soruldu

öğretmenlerin eş durumundaki yeni düzenleme ile oluşacak mağduryet mecliste meb bakanına soruldu

ATAMA - 2014-10-24 22:11:12

Milli Eğitim Bakanlığının sitesinde yer verdiği “Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” taslağındaki eş durumu mazereti atamasının zorlaştırılması Meclis'te gündeme geldi.

 

Ankara milletvekili Gülsün BİLGEHAN konuyla ilgili hazırladığı önergesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sitesinde görüşe açılan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği taslağında öğretmenlerin aile birliği mazeretiyle atanma talebinde bulunmaları için, “eşlerin talep edilen yerde son üç yıldır sigortalı olarak çalışması” koşulu getirildiğini ve Bakanlığın, mevcut durumda bunu iki yıl olarak uyguladığını belirterek, Bakan Nabi AVCI'nın yanıtlaması istemiyle aşağıdaki soruları yöneltti:

"1-Bu yönetmelik, taslağı, bakanlığınızın web sitesine konulduğu haliyle yürürlüğe girecek midir?

2-Taslağın bu haliyle yürürlüğe girmesi durumunda, atama talebinde bulunmaya hazırlanan ve eşi 2 yıldır sigortalı olarak çalışmakta olan öğretmenlerin mağduriyetleri nasıl giderilecektir?

3-Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2 yıllık sigortalılık süresini 3 yıla çıkarması, öğretmenlerin kazanılmış haklarını geriye götürmek anlamına gelecektir. Bakanlık, öğretmenlerin bu haklarını korumayacak mıdır?

4-Yeni bir yönetmelik taslağı hazırlanmasına gerekçe olarak, devlet memurlarının atamalarımla ilgili çerçeve yönetmelikte yapılan değişikliğin gösterildiği anlaşılmaktadır. Bakanlığınızın, öğretmenlerin haklarını kısıtlamak yerine, çerçeve yönetmelikte öğretmenlere istisna getirilmesini talep etmesi, çalışanların haklarının korunması açısından daha doğru bir adım olmaz mı?

5-Söz konusu yönetmelik taslağı yürürlüğe girerse, gelecek planlamalarını mevcut yönetmeliğe göre yapan ve 2 yıl sonra eşlerinin yanına gideceklerini düşünen öğretmenlere, birdenbire 1 yıl daha bulundukları yerde kalma zorunluluğu getirilecektir. Öğretmenlerin aile birliklerinin, ruh ve beden sağlıklarının bozulması, eğitim öğretimin kalitesini düşüren bir etken olacaktır. Bakanlığınız bunu önlemek için, en azından bu yıl gerçekleştirilecek atamalara, kadar yeni yönetmeyi bekletmeyi planlamakta mıdır? "

Günün Diğer Haberleri