fen liselerine sınavsız öğretmen seçimi yapılacak

Meb atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde fen liseleine sınavsız öğretmen seçimi yapılacağını duyurdu

ATAMA - 2014-10-21 23:57:38

Yönetmelik taslağında Fen ve Sosyal Bilimler Liselerinne önce daha önce bu kurumlarda görev yapan öğretmnelerden yeniden atama yoluyla,ihtiyaç karşılanmaması durumunda ise ilk defa bu kurumlarda çalışmak isteyen öğretmenlerin hizmet puanı üstünlüğüne göre atamaları yapılacak.

Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi

Atanacaklarda aranacak şartlar

MADDE 15- (1) Fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri öğretmenliklerine ilk defa atanacaklarda;

a) Halen bulunulan alanın, başvuru tarihi itibarıyla atanılacak alana uygun olması,

b) Başvurunun son günü itibarıyla Bakanlık kadrolarında adaylık dahil en az 3 yıl öğretmenlik yapılmış olması,

şartları aranır.

Duyuru ve başvuru

MADDE 16- (1) İhtiyaç halinde fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri öğretmenliklerine atama yapılmak üzere valiliklerce, il genelinde her adayın bilgi sahibi olmasını sağlayacak şekilde başvuru tarihinden en az on gün önce duyuru yapılır. Duyuruda; atama yapılacak eğitim kurumlarının adları, alanlar itibarıyla boş bulunan norm kadro sayıları, başvuruda bulunacaklarda aranacak şartlar, tercih sayıları ve diğer hususlar belirtilir.

(2) Birinci fıkrada sayılan eğitim kurumlarına atanmak isteyen öğretmenlerden 15 inci maddede belirtilen şartları taşıyanlar ile bu eğitim kurumlarına daha önce ilgili mevzuatına göre atananlardan herhangi bir nedenle bu eğitim kurumlarından ayrılmış olanlar, görev yapmakta oldukları ilde bulunan eğitim kurumlarına atanmak üzere başvuruda bulunabilir.

Atama

MADDE 17- (1) Başvuruda bulunanlardan fen lisesi ve sosyal bilimler lisesi öğretmenliklerine daha önce ilgili mevzuatına göre atanıp herhangi bir nedenle bu eğitim kurumlarından ayrılmış olanlar, tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre valiliklerce atanır.

(2)Öğretmen ihtiyacı birinci fıkraya göre yapılan atamalarla karşılanamayan fen liseleri ile sosyal bilimler liselerinin boş bulunan öğretmen kadrolarına, bu eğitim kurumlarına ilk defa atanmak üzere başvuruda bulunanlar, tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre valiliklerce atanır.

(3) Adayların hizmet puanlarının eşitliği halinde, öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olan adayın ataması yapılır. Eşitliğin devamı halinde atanacak aday kura ile belirlenir.

EK-3 DEĞERLENDİRME FORMU

Günün Diğer Haberleri