ÖĞRETMENİN EŞ DURUMU TAYİNİ ARTIK DAHA ZOR

Dün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından taslak olarak yayınlanan Atama ve Yer değiştirme yönetmelik taslağına göre artık eş durumu tayini daha zor olacak

ATAMA - 2014-10-21 15:08:56

Ağustos ayında yayınlanan ve tüm devlet memurlarını etkileyecek olan üst yönetmetmeliğe göre;

1- Aynı kurumda çalışan memurların nakillerinde artık asta/üste bakılmayacak, personel kurumun daha fazla ihtiyacının olduğu yerde birleştirilecekti.

2- Eşi özel sektörde çalışanların eş durumu tayini isteyebilmesi için, eşinin talep edilen yerde kesintisiz son üç yıl sigortalı olması gerekecekti.

İşte bu maddeler dün yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer değiştirme yönetmelik tasalağında da yer aldı.

Yöenetmelik taslağı için tıklayınız

Artık Öğretmeni Eşinin grev yaptığı yerde birleştirilme zorunluluğu kalkıyor;

Her ikisi de MEB'de çalışan öğretmenlerin yer değişikliği Yönetmelik taslağında,hangi kurala göre olacağı şu şekilde açıklanmıştır:

"Öğretmenin eşinin de Bakanlıkta görev yapıyor olması halinde, daha fazla hizmet ihtiyacı duyulan yere,"

Bu maddeye göre, artık bir eş nakil isteyip diğer eş onun peşinden nakil olamayacaktır. Öğretmenler daha fazla hizmet ihtiyacı olan yerlerde birleştirilecektir.

 EŞİ ÖZELDE ÇALIŞAN İÇİN 3 YIL KESİNTİSİZ SİGORTA ŞARTI

Hali hazırdaki yönetmeliğe göre bir öğretmenin özel sektörde çalışan eşinden dolayı nakil isteyebilmesi için, eşinin son 2 yılda 360 gün sigortalı olması yeterlidir. Ancak bu şart genel yönetmelik hükümleri doğrultusunda şu şekilde düzenlenmektedir:

"Öğretmenin, aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği;
... Öğretmenin kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde kesintisiz son üç yıl sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere,...
atanması suretiyle yapılabilir."

Bu maddeye göre, artık öğretmenin özel sektördeki eşten dolayı nakil isteyebilmesi için eşinin en az talep edilen yerde kesintisiz 3 yıl sigortalı olarak çalışıyor olması gerelecektir.

Bu değişiklikler ile artık aile bütünlüğünün ciddi zarar göreceği,eşlerin ayrı yerlerde çalışmak zorunda kalacağı,mutsuz öğretmen ve mutsuz ailleler olacağı şüphesizdir.

Günün Diğer Haberleri