Öğretmene Yine Darp

Öğretmene Yine Darp Yakında Darp edilmeyen Öğretmen Kalamayacak MEB'den yine Ses Yok

EĞİTİM - 2014-10-16 18:30:19

Bursa Yıldırım Yeşilevler Münevver Özran Ortaokulu Öğretmenlerinden Alper ÖÇKOYMAZ bu sabah okul bahçesinde öğrenci velilerinin saldırısına uğrayarak darp edildi. 

Darp edilen öğretmene 7 gün işgöremez raporu verildi. 

Gün geçmiyor ki öğretmene saldırı haberi gelmesin. Okullardaki güvenlik açığını gözler önüne seren bu olayda göstermiştir ki öğretmenlerin can güvenliği sağlanmalıdır. Bursa gibi bir yerde bile bu tarz olayların yaşanması gösteriyor ki Doğuda güneydoğuda görev yapan öğretmenlerimizin hali içler acısı.

MEB bir an önce bu olaylara kesin çözüm bulmalı yorumunu yaparken, ilindeki bir öğretmenin darp edilmesin ardından saatler geçmesine rağmen ne ilçe ne de il milli eğitim müdürlüğü yetkililerinden hiç kimse olayla ilgilenmemiş, son derece insani bir görev olan geçmiş olsun telefonu bile edilmemiştir.

Konuyla ilgili Bursa Eğitim-iş Şube Başkanı Özkan Rona şu açıklamayı yaparak derhal olayı kınıdıklarını bildirmişlerdir.

"Bursa Yıldırım Yeşilevler Münevver Özran Ortaokulu Öğretmenlerinden Üyemiz Alper ÖÇKOYMAZ bu sabah okul bahçesinde öğrenci velilerinin saldırısına uğrayarak darp edilmiştir. 

Yaralanan arkadaşımızın tedavisi yapılarak 7 gün işgöremez raporu verilmiştir. Öğretmenimize yapılan bu saldırı bir kez daha okullardaki güvenlik açığını gözler önüne sermiştir. 

Üstelik aradan saatler geçmesine rağmen ne ilçe ne de il milli eğitim yetkililerinden hiçkimse konuyla ilgilenmemiş, öğretmeni itbarsızlaştırarak hedef haline getiren AKP'nin atadığı milli eğitim müdürleri okulunda darp edilen öğretmenimiz için şu ana kadar bir geçmiş olsun telefonunu bile çok görmüşlerdir. 
Bursa İl Millî Eğitim Müdürü ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü, öğretmeni hedef haline getiren AKP iktidarını, cehaletlerinden ve zincirlerinden kurtulsunlar diye eğitim vermeye çalışan öğretmenlere saldıran anlayışı KINIYORUZ!"

Günün Diğer Haberleri