Tutoğlu: Savaşa Sürükleniyoruz

Tutoğlu: Savaşa Sürükleniyoruz

SENDİKA - 2014-10-02 19:54:54

ANKARA(ANKA)-Birleşik Kamu İş Genel Başkanı İsmail Tutoğlu Büyük Ortadoğu Planının IŞİD zalimliğiyle örtülmeye çalışıldığını söyledi.

Birleşik Kamu İş Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, Meclis'te görüşülecek Irak-Suriye tezkeresi konusunda hükümeti eleştirdi. Yazılı açıklamaya yapan Tutoğlu,  IŞİD’ın Suriye ve Irak’ta Alevi ve Şiilere, Araplara, Türkmenlere, Ezidilere ve Kürtlere karşı dünyanın gözü önünde giriştiği saldırı ve katliamları büyük boyutlara ulaştığını söyledi.

Tutoğlu açıklamasında, ABD’nin 15 yıldır gerçekleştirmeye çalıştığı “Genişletilmiş Büyük Ortadoğu Projesi”ni, son krizi de bahane ederek yeniden ele almayı ve ilerletmeyi amaçladığını öne sürdü.

Tezkereye neden gerek duyulduğu sorusuna yanıt isteyen Tutoğlu, “ABD emperyalizmi, bölgede cereyan eden katliamları, saldırıları, göçleri, ölümleri, insan hakları girişimlerini koalisyon çalışmalarını, silahlandırma faaliyetlerini yaptığı planlar doğrultusunda şekillendirmeye ve yönetmeye çalışmaktadır. Irak ve Suriye’deki gelişmeler bahanesiyle, Batı’da koparılan velvelenin ardında yatan asıl neden budur.  Madem insan hakları ve barış için saldıracaklar, emperyalist Irak işgali ve Suriye’de iç savaş çıkarılması sonucu doğan bu kanlı iç savaşlarda çoğu ülkemize göç etmek zorunda kalan yüz binlerce bebek ve çocuğun sağlık, eğitim gibi insani hakları konusunda tek bir toplantı yapmamakta, tek bir sent bile niçin harcamamaktadırlar! Onların derdi IŞİD’in saldırılarını bahane ederek bölgeyi on yıllarca kana bulayacak planlarını uygulamaya sokulmasına ortam hazırlamaktadır” dedi.

-TÜRKİYE’NİN GELENEKSEL ORTADOĞU POLİTİKASI-

Ortadoğu’da oyunun içinde oyun olduğunu belirten Tutoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

“Görüldüğü üzere Ortadoğu’nun şanına yakışacak biçimde oyun içinde oyun vardır. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir emperyalist savaş sonucu yaşanmış fiili işgale karşı kuruldu. Kurucu kadrolar Arap çöllerinden Balkan dağlarına kadar her yerde savaşırken emperyalistlerin gerçek yüzünü de tanıma olanağı bulmuşlardı. Bunun için Ortadoğu konusunda yaşadıkları deneyimlerle çok dikkatli davranmışlardır. Türkiye’nin geleneksel politikası işte oldukça pahalı bu deneyim sonucu “Ortadoğu’da ülkelerin iç işlerine asla karışmama” olarak belirlenmiştir. Eğer bugün ülkemiz savaşa sürükleniyorsa, bu geleneksel deneyimi yok sayan “Osmanlıcılık”, yeni imparatorluk söylemleriyle emperyalizmin yönlendirmesi altında,on yıldır ibretle izlediğimiz politikaların geldiği en son noktadır.

-“EMPERYALİST SAVAŞA HAYIR”-

Alavere dalavere Türkler cepheye kararına hayır diyoruz.  Ülkeyi bölme hevesindeki PKK’nin emperyalist cepheyle ittifakı, Batı kamuoyunda Türkiye için IŞİD’e destek veren terörist ülke söylemlerinin arttığı dikkate alındığında böyle bir savaştan nasıl çıkacağımız belli değildir.  Değil bu savaşa fiili olarak katılmak, İncirlik üssünün kullandırılması bile cinayetle eşdeğerdir.  Emperyalistlerle savaşa giren ve savaş sonucu topraklarının yarısını kaybeden Osmanlı örneği önümüzdedir. Savaş tamtamlarının çaldığı bu karanlık günlerde, Birleşik Kamu İş olarak “Tezkere” konusunda TBMM üyelerini ve halkımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki emekçilerin emperyalist savaşa gönderecek çocukları yoktur. Mecliste tezkere ye evet diyecek vekiller kendi çocuklarını cepheye göndereceklerse evet desinler halkın çocukları üzerinden emperyalist savaşa destek olanları tarih affetmeyecektir. Atatürk’ün yurtta barış dünyada barış ilkesi esas alınmalı emperyalizmin maşası konumuna ülke sürüklenmemelidir. Bu savaş emekçilerin ve halkımızın yararına değildir”(ANKA)

(HSN/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri