Eğitim-İş Genel Başkanı Demir: Mehmetçiğin Kanı Emperyalist Amaçlar İçin Akıtılmamalı

Eğitim-İş Genel Başkanı Demir: Mehmetçiğin Kanı Emperyalist Amaçlar İçin Akıtılmamalı

SENDİKA - 2014-10-01 20:05:28

ANKARA (ANKA)-Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, TBMM gündemine gelen tezkereye karşı olduklarını belirterek, “Bütün demokrasi güçlerini bu anlayışla birlikte hareket etmeye çağırıyor ve Mehmetçiğin kanının emperyalist amaçlar için akıtılmasına karşı çıktığımızı kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.

Demir yaptığı yazılı açıklamada, siyasal iktidarın “saldırgan” dış politika nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün komşularıyla kavgalı hale geldiğini belirtti. Demir, Neo-Osmanlıcı siyasetin hem emperyalizm koktuğunu hem de işbirlikçi bir anlayışın izdüşümlerinin görüldüğünü savundu. IŞİD adı altında türetilen bir paravan örgütün, Türkiye'nin güney sınırlarını ve istikrarsızlaştırmak için terör estirdiğini vurgulayan Demir, “IŞİD'in büyüyüp beslenmesinde Suriye Devletine karşı saldırganca davranan AKP siyasetinin ve ABD emperyalizminin önemli katkıları olmuştur. Ortadoğu'nun bu en hassas bölgesinde yaratılan bunalım, emperyalist bir cambazlıkla çözülmeye çalışılmaktadır. IŞİD vasıtasıyla istikrarsızlaştırılan bu bölgeye bir müdahale gerekçesi doğmuştur. Müdahaleden sonra bölgede bir koridor oluşturulacak ve Barzani'nin hükmedeceği devletin yasal zemini oluşturulacaktır. Bu kirli kurgu ve kirli savaş için yine Mehmetçiğin kanı pazarlanmaktadır. Yarın TBMM'de görüşülecek olan tezkere, çözüm süreci adı altında Türkiye topraklarında dayatılan bir planın Ortadoğu coğrafyasındaki parçasından ibarettir” dedi.

-“TÜRKİYE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANA OLMALI”-

Türkiye’nin kendi ülkesinin ve komşu ülkelerinin “toprak bütünlüğünden yana” olması gerektiğine dikkat çeken Demir şunları kaydetti:

“Bu her şeyden önce çevre ülkelerin meşruiyetlerine gösterdiğimiz saygı gereği tartışılmayacak bir ilke olarak kayda geçirilmelidir. İkincisi, bölgede meydana gelebilecek bir harita değişikliğinin eninde sonunda ülkemizi de etkileyeceği akıllardan çıkarılmalıdır. Türkiye'nin dış politikasında yaşadığı bataklıktan ve Ortadoğu'nun yaşadığı bunalımdan çıkışın en önemli yolu AKP siyasetinin değişmesidir. Türkiye, AKP'nin her alanda izlediği politikalardan kurtulmadıkça huzur bulamayacak ve süreklilik gösteren kaos siyasetinin içinde yaşamaya devam edecektir.Türkiye Cumhuriyeti emperyalist bir devlet değildir ve olmamalıdır. Yine Türkiye Cumhuriyeti emperyalist devletlerin işbirlikçiliğini yapmamalı masum halkların kanlarının akıtılması için piyon rolü üstlenmemelidir. Hele hele Ulusal Kurtuluş Savaşımızda emperyalizme karşı mücadelenin en önemli örneği olan Türk Ordusu böyle bir projede asla görev almamalıdır.Eğitim-İş hem bir emek örgütü olarak ve hem de ülkesinin bütünlüğünü savunan bir demokratik güç olarak yarın TBMM'ye gelecek olan tezkerenin çıkmasına karşıdır. Bütün demokrasi güçlerini bu anlayışla birlikte hareket etmeye çağırıyor ve Mehmetçiğin kanının emperyalist amaçlar için akıtılmasına karşı çıktığımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.” (ANKA)

(MLT/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri