Bakan Avcı: Bazı Provokasyonlar Yaşanabilir

Bakan Avcı: Bazı Provokasyonlar Yaşanabilir

EĞİTİM - 2014-09-23 14:55:14

ANKARA (ANKA)- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ortaöğretimlere getirilen başörtü serbestliğine ilişkin  “Bu süreçte bazı provokasyonlar yaşanabilir. Anaokullarına çarşaflı öğrenci sokarak fotoğraf çektirenler olur. Böyle provokasyonlarında yapılabileceğini biliyorum” dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan İlköğretim Öğrencilerinde Medya Okuryazarlığı Bilincinin Geliştirilmesi ve Medya Okuryazarlığı Dersine Yönelik İşbirliği Protokolü çerçevesinde bugün “Medya Okuryazarlığı Dersi Tanıtımı ve Yenilikler Paneli” düzenlendi. Panelde,  2014-2015 öğretim yılından itibaren yenilenen Medya Okuryazarlığı Ders Programı ve Öğretim Materyali tanıtılarak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Program sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, soruları da yanıtladı. Avcı, ortaöğretimlere getirilen başörtüsü serbestliğine ilişkin, “Bazı ortaokullarında ve liselerde bu uygulama vardı. Özellikle bazı öğrenci velilerinden gelen yoğun taleplerle bu uygulamam isteyen öğrenciler için kapsamı geliştirilmiş oldu. Anaokulu, ilkokul söz konusu değil.5 sınıf itibariyle isteyen öğrenciler bu uygulamadan yararlanabilirler” dedi. Bu süreçte bazı provokasyonlarında yaşanabileceğini belirtene Avcı, “Anaokullarına çarşaflı öğrenci sokarak fotoğraf çektirenler olur. Böyle provokasyonlarında yapılabileceğini biliyorum.  İşin doğrusu bunu arzu eden öğrencilerin önünden bu engellerin kaldırılmasıdır. İmam Hatip ortaokullarında zaten bu uygulanıyordu. 5. sınıftan itibaren isteyen herkes bunu uygulayabilir. İsteyen öğrenciler bu uygulamadan yararlanabilir” diye konuştu. 

-“ÖZEL OKUL MÜRACAATLARI EN GEÇ 1 EYLÜL”-

Kütçe eğitim veren okullarının açılması için yapılan başvurunun hatırlatılması üzerine Avcı, “Bu tür başvuruların yapılması için okul yakmak gerekmez. Okul yakmak terördür. Bununla bir sonuç almakta mümkün değildir. Bununda açık bir provokasyon olduğunu özellikle bölgede yaşayan halkımız biliyor. Okul yakmak doğrudan doğruya o bölgede  yaşayan halka düşmanlık yapmaktır. Özel okul açmak için Milli Eğitim Bakanlığına yapılacak müracaatların en geç o yılın 1 Eylül’üne kadar yapılması gerektiği konusu yasa da yazıyor. Pekçok okul müracaatını kabul edemedik. Bunlar yasada yazılan tarihi geçtikleri için bu yıl için okul açma izni veremedik. Bunlardan bir tanesi de Başakşehir’de ki Tayyip Erdoğan Spor Lisesi” dedi.

-“MATERYALLER TALİM TERBİYE KURULUMUZA SUNULUR”-

Bir gazetecinin, “Alt yapı hazırlığı var mı?” sorununa Avcı, “Müracaat sahipleri programlarıyla müracaat ederler. Okutulmak istenen farklı dersler varsa, farklı dillerde ve farklı içerikte ders okutmak isteyen özel okullar bunlarla ilgili program önerilerini ve öğretim materyal hazırlıklarını Talim Terbiye Kurulumuza sunarlar, Talim Terbiye Kurulumuzda onu kendi ölçütleri içerisinde değerlendirir  izin verir veya vermez. Bu bütün özel okullarda farklı dersler için geçerli” diye konuştu. (ANKA)

(MLT/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri