Eğitim İş Sendikası 24 Eylül'de Greve Gidiyor

Eğitim İş Sendikası 24 Eylül'de Greve Gidiyor

SENDİKA - 2014-09-21 18:15:38

EĞİTİM ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, Antalya'da eğitimle ilgili sorunlara muhalefet partilerinin ilgisiz kaldığını iddia etti. 

Mehmet Balık, Balbey Mahallesi'ndeki sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta yapılan değişiklikle iktidara yakın kişilerin çocuklarına, aldıkları düşük puana rağmen en iyi okullarda eğitim görme imkanı sunulduğunu savundu. Balık, "Bu ülkede ana muhalefet partisi var, muhalefet patileri var. Mecliste olmayan partiler var. Mecliste grubu olmayan partilerden zaman zaman eğitimle ilgili çıkışlar olsa da herhangi bir etki bırakmıyor. Ama, bugün memlekette yönetici kıyımı, öğretmen kıyımı gerçekleştiriliyor. Devlet memurları ortadan kaldırılıyor. İlimiz için söylüyorum, ne CHP il başkanının, ne de MHP il başkanının çıkıp da 'Siz kimsiniz, ne yapıyorsunuz bizim öğretmenlerimize' diye bir açıklama yaptıkları görülmedi. Öğretmenlere de 'Hocam, sizin durumunuz' nedir diye hiçbir demeçte bulunmamışlardır. Bugün neden siyasi partiler Milli Eğitim'in önünde, Valiliğin önünde ellerinde 'Bu öğretmenlerimizi, bu yöneticilerimizi neden görevden aldırız' diye çıkmaz" diye konuştu.

KOnTENJAN AÇIKLARINDA TORPİL DÖNÜYOR
Antalya'da yeni eğitim öğretim yılının sancılı başladığını iddia eden Balık, halen TEOG'la ilgili kargaşanın devam ettiğini söyledi. Birçok velinin 'Benim çocuğumu filan okula kaydettiriverin' diye torpil talebinde bulunduğunu da aktaran Balık, “Sistem üzerinden bakıldığında böyle birşeyin yapılması mümkün değil. Ama sistemde nakil alacağı sayılar geç bildirilirse, birilerine de erken bildirilirse, puan üstünlüğü ortadan kalkar" dedi.

Geçen ay sistemde yapılan değişiklikle iktidara yakın kişilerin çocuklarının iyi okullara yerleştirilmesinin önünü açan bir formülün devreye sokulduğunu iddia eden Balık, şunları söyledi:

“Daha önceden şöyle bir şey vardı. Örneğin Adem Tolunay Anadolu Lisesi'ne en düşük 460 puan ile giriliyordu. Ara sınıflara da 460 puanın altındaki öğrencinin nakli yapılamıyordu. Yani siz o okula gidebilmek için kontenjan boş bile olsa, en az 460 puanının olması gerekiyordu. Geçen hafta içinde yapılan değişiklikle; sizin puanınız 250 de olsakontenjan açığı bildirilmişse siz de müracat etmişseniz, başka müracaat eden yoksa, Adem Tolunay Anadolu Lisesi'ne nakil yaptırabiliyorsunuz. Bunu ara sınıflar için söylüyorum. İşte burada torpil devreye giriyor."


200 OKULUN MÜDÜRÜ YOK
Çok sayıda müdürün görevden alınması nedeniyle yaz aylarında okulların boya, tamirat gibi işlerinin yapılamadığını da iddia eden Balık, "Okullar açıldığı halde birçok okulda boya, badana gibi işler bitmedi. Hala bazı okullarda ustaların çalıştığını görebilirsiniz. Bunun nedeni okul yöneticilerinin görevden alınmasıdır. Yöneticileri görevden alınan okulların sadece 76'sında müdür ataması yapıldı. 200 civarındaki okul şu anda yöneticisiz. Dolayısıyla o okullarda hiçbir iş yapılamıyor" dedi.


DEVLET OKULLARI VAROŞLARA KAYACAK
Hem iktidarın, hem yandaş sendikanın oyunuyla okul müdürlerinin görevden alındığını, bu nedenle devlet okullarının durumunun kötüleştiğini savunan Balık, önümüzdeki süreçte kent merkezindeki devlet okullarının satilabileceğini ya da kiralanabileceğini iddia etti. Balık, “Örneğin Faruk Tugayoğlu İlkokulu, Antalya Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Barbaros Ortaokulu gibi merkezdeki okulların ya satılması ya da kiralanması gündeme gelecek. Bu nasıl olacak? Milli Eğitim ihale açacak, 'şu okulu kiralayacağım' diye. Ya da 'satacağım' diye ihaleye çıkacak. Kim daha fazla para verirse ona verecekler. Yatırımcı orayı özel okula dönüştürecek. Devlet okulları şehir merkezinden çıkıp kırsallara ve varoşlara doğru kayacak. Niteliği düşmüş vaziyette olacak. Devlet okullarının niteliği düşünce herkes özel okullara göndermek isteyecek" diye konuştu.www.sendikahaberleri.com

Günün Diğer Haberleri