BAĞIMSIZ EĞİTİM-SEN: UYUŞTURUCU SATILMASININ ÖNLENMESİ İÇİN EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞܒNE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

ANKARA(ANKA) - Bağımsız Eğitim-Sen Genel Başkanı Abdullah Soy, yeni eğitim-öğretim yılında öğrenci, veli ve öğretmenlere başarılar dileyerek, “Bu yıl eğitim camiasını bekleyen en büyük sorunların başında okul önlerinde satılması hala önlenememiş olan uyuşturucu ile mücadele geliyor. Okul önlerinde uyuşturucu satılmasının önlenmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne büyük görev düşüyor” dedi.

SENDİKA - 2014-09-14 12:23:06

Bağımsız Eğitim-Sen Başkanı Soy, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında, yaklaşık 16 milyon 500 bin öğrenci ve 874 bin öğretmen için ders zilinin çalacağını ifade ederek, başta öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere tüm kesimleri son dönemde yaygınlaşan uyuşturucuya karşı uyardı.

 

-“EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE GÖREV DÜŞÜYOR”-

 

Okul önlerinde uyuşturucu satılmasının önlenmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne de büyük görev düştüğünün altını çizen Soy, okul önlerindeki mevcut güvenlik önlemlerinin yetersizliğine dikkat çekti. Soy, okullara her isteyenin elini kolunu sallayarak girebildiğini ifade ederek, özellikle ebeveynleri uyanık olmaya çağırdı. Soy, bu konuda hem çocuğunun okula gelip gidişlerini izlemelerini, davranışlarını kontrol etmelerini herhangi bir şüpheli davranış sezdiğinde öğretmen okul idaresi ile yakın işbirliğine girip, bu konuda okul idaresine ve öğretmenlere destek vermelerini ve kamuoyu oluşturmalarını istedi. Soy, çocukları tehdit eden uyuşturucu  ve bonzai ile mücadele de taraf olan bütün  kesimler ve kuruluşlara bir kez daha çağrıda bulunarak; işbirliği yapmaya çağırdı.  Bu sorunla sadece okul yönetimlerinin baş edemeyeceğini anlatan Soy, gerekiyorsa okullarda özel güvenlikçi istihdam edilmesinin de bu çerçevede ele alınmasının değerlendirilebileceğini söyledi.

 

-“OKULLARIN FİZİKİ ALTYAPISI EKSİK”-

 

Yeni eğitim yılında eğitim camiasını bekleyen sorunlardan birinin ise okulların fiziki yapı ve donanım açısından yaşadığı eksiklikler olduğunu dile getiren Soy, “Birçok okul daha boya badana ve tadilat gibi fiziki eksikleri tamamlanmadan eğitime açılmaktadır. Bu sorun her yıl tekrar etmektedir. Buna artık kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

 

 -“EĞİTİM ÇALIŞANLARININ MAĞDURİYETİ ORTADAN KALDIRILMALI”-

 

 Soy, öğretmenlerin tüm kamu çalışanlarının olduğu gibi bu yıl enflasyon farkı ve Temmuz zammı alamadıklarını hatırlatarak, “Hükümet bu sorunu uzun süredir iyileştirme yapmadığı öğretmenlerin ek ders ücretlerini artırarak çözebilir. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında yapılan nöbet görevlerine de ücret verilerek eğitim çalışanlarının bir mağduriyeti daha ortadan kaldırılabilir” dedi.

Soy, ayrıca MEB Yasası ile 4 yılını dolduran okul yöneticilerinin puanlamaya tabi tutulması sonucu yaklaşık 7 bin müdürün görevlerine son verildiğini anımsatarak, görevden alınan müdürlerin birçoğunun hükümete yakın sendikanın dışında kalan diğer eğitim sendikalarına üye oldukları ve ağırlıklı olarak bu kişilerin görevden alındıklarını söyledi.

 

-“NORM FAZLASI KONUMDAKİ ÖĞRETMENLERİMİZİ BUNALIM İÇİNE SÜRÜKLÜYOR”-

 

Ayrıca norm fazlası durumunda olan öğretmenlerin huzursuzluğunun önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda devam ettiğini, eğitim öğretim yılı başlamasına rağmen norm fazlası konumundaki öğretmenlerin görevlendirmelerinin hangi okullarda olacağının okullar açılmasına rağmen hala belirlenmediğini söyleyen Soy, “Bu durum, norm fazlası konumdaki öğretmenlerimizi bunalım içine sürüklüyor. Norm fazlası durumunda olan öğretmenlerimiz seyyah gibi bir okuldan diğerine gönderiliyor. Öğretmenlik motivasyonunu ortadan kaldıran bu uygulamaya biran evvel son verilmeli” dedi. (ANKA)

(MLT/OLÇ)

Günün Diğer Haberleri