VELİ DEMİR EĞİTİM İŞ MYK ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası Genel Başkanı Veli DEMİR 6-7 Eylül 2014 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurulda MYK'na aday olduğunu açıkladı.

SENDİKA - 2014-09-04 00:25:38

2011-2014 yılları arasında Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası Genel Başkanlığı görevini yapan Veli DEMİR, 6-7 Eylül 2014 tarihinde yapılacak Eğitim İş 4.Olağan Genel Kurulda 2014-2017 yılları için MYK'na aday olduğunu açıkladı.

Veli DEMİR yaptığı açıklamada 6-7 Eylül 2014 tarihinde yapılacak olan Eğitim İş 4. Olağan Genel Kuruluna arkadaşlarımla beraber,hazırladığımız 2014-2017 Çalışma Programımızla adayım dedi.

Veli DEMİR

Mehmet ALTINTOP

Nazım KIRCI

Hikmet PALA

Önder YILMAZ

Dilek YURDUGÜL

Gülfer MURAT

2014-2017 Çalışma Programı için TIKLAYINIZ

 

 

VELİ DEMİR kimdir?

 


1966 yılında Antalya-Serik’te doğan Veli DEMİR; ilk, orta ve lise eğitiminden sonra Burdur Eğitim Yüksek Okulunu bitirerek 1986’da öğretmenliğe başlamıştır.

Haziran 1990’da Eğitim-İş Sendikasına üye olarak emek mücadelesine katılan Veli DEMİR, 98 yılından 17 Ekim 2005 yılına kadar kesintisiz olarak Eğitim-Sen’de yöneticilik yapmış, bu süre içinde yerel ve genel toplantılarda ulusal sorunları dillendirmiş, emek mücadelesinin yolunun bağımsızlık mücadelesinden geçtiğini savunmuştur.

“Ülkesi olmayanın sendikası da olmaz” sözünü kendine ilke edinerek, Haziran 2004’te “Ulusal Bağımsızlık ve Sendikal Mücadele Kurultayı”nı Konya’da gerçekleştirerek, ulusumuzun ve çalışanlarımızın ulusal ve sınıfsal sorunlarına dikkat çekmiştir. Aynı amaçlı kurultaylar daha sonra Isparta ve Antalya’da da yine Veli Demir’in girişimleriyle yapılmıştır.

Eğitim-Sen’de Konya Şube Başkanı olarak üç dönem görev yapan Veli DEMİR; basın açıklamalarında, yazılı ve görsel basında çağdaş ve laik eğitimin savunucusu ve Atatürk Devrimlerinin yılmaz öncülüğünü yapmıştır. Bu süreçte içinde bulunduğu sendikayı antiemperyalist, tam bağımsızlıkçı, emekten yana ve Atatürkçü çizgiye çekmek için yoğun mücadele etmiştir.

Ulusal, bilimsel, parasız, çağdaş ve laik eğitimi savunan Veli DEMİR sizler gibi artık yeni bir sendika kurulması noktasına gelindiğinde hiç tereddüt etmeden tüm organlarıyla (denetleme, disiplin kurulları, Genel Merkez Delegeleri ve Yönetim Kurulunun tamamı ile ) birlikte Eğitim-Sen Konya Şube Başkanlığını bırakarak Eğitim-İş kurucusu olmuştur.

Eğitim-İş kurulmadan önce Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi toplantı salonunda yapılan bölge toplantılarına Veli DEMİR ve arkadaşları Konya’dan gelerek katılmışlar. Benzer bölge toplantıları iki üç kez yapılmış, Veli DEMİR ve katılan iller yeni bir sendika kurulması konusunda oybirliğince karar almışlardır. Daha sonra İzmir-Gümüldür toplantısına da katılan Veli DEMİR yeni bir sendika kurulması noktasında o toplantıda da net olarak düşüncesini ortaya koymuştur.

 17 Ekim 2005 tarihinde Konya’dan 4 arkadaşıyla birlikte Eğitim İş kurucu üyesi olan Veli DEMİR, tüzüğün hazırlanmasında, kuruluş aşamasında aktif olarak görev almıştır. Yaklaşık üç yıldır yapılan tüm başkanlar kurullarında bilgisi ve birikimi ile örgüte ışık tutmuştur.

Mayıs 2011’e kadar Eğitim İş Konya Şube Başkanlığı görevini layıkıyla yürüten Veli DEMİR; Cumhuriyet düşmanlığı, gericilik ve bölücülük yapan kişi ve kurumlarla mücadeleden asla geri adım atmamıştır.

 

Yaklaşık 21 yıldır sendikal mücadelenin içinde olan ve 16 yıldır da sendika yönetimlerinde yer alan Veli DEMİR; temiz, dürüst ve onurlu mücadelenin önderi olmuştur. Veli DEMİR, aynı zamanda üç dönemdir Atatürkçü Düşünce Derneği Üst Kurul delegesidir.

 

 

 

 

Antiemperyalist, tam bağımsızlıkçı, Cumhuriyet Devrimlerinin yılmaz savunucusu ve “emek en yüce değerdir” diyen Veli DEMİR; örgütten gelen talebi geri çevirmeyerek Eğitim İş Genel başkanlığını 2011-2014 yılları arasında yürütmüş ve 2014-2017 tarihlerinde yeniden Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine aday olmuştur.

 

 

Günün Diğer Haberleri